EKO AKCIJA U SIRČI: Kraljevčani zasukali rukave ovog vikenda

G. ĆIROVIĆ

03. 03. 2024. u 11:15

Velika ekološka akcija u pomoravskom selu Sirča nadomak Kraljeva organizovana je ovog vikenda u sklopu obeležavanja Svetskog dana civilne zaštite.

ЕКО АКЦИЈА У СИРЧИ: Краљевчани засукали рукаве овог викенда

G.Šljivić

U cilju smanjenja rizika od poplava, ne samo od izlivanja Zapadne Morave, već i od lokalnih bujičnih vodotkova, u čišćenju kanala i kritične infrastrukture osim meštana Sirče ovom prilikom rukave su zasukali i pripadnici Civilne zaštite u Kraljevu, brojni volonteri i eko aktivisti iz grada na Ibru.

G.Šljivić

 

- Ovo je zapravo ekološka i akcija unapređenja infrastrukture jer je atar Sirče često bio na udaru bujičnih poplava, erozija zemljišta i klizišta. Na ovaj način, nadamo se da ćemo svi zajedno uspeti da unapredimio stanje kritične infrastrukture i smanjiti posledice eventualnih elementarnih nepogoda – kaže Zdravko Maksimović, rukovodilac Odeljenja za poslove civilne zaštite Gradske uprave u Kraljevu.

G.Šljivić

 

Prema rečima Slobodana Ćurovića, predesnika ovdašnje Mesne zajednice, ovo je bila druga akcija ove vrste u Sirči a namera je da postane tradicionalna i da se održava dva puta godišnje, početkom marta i sredinom oktobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini