IMA LJUDI OGROMNOG SRCA: Osam stanara iseljenih zbog eksplozije, a Tatjana nudi besplatno stan

Зорана Рашић
Zorana Rašić

23. 02. 2024. u 09:41

NAKON eksplozije plina u stambenoj zgradi u Paraćinu i smrti 37.godišnje žene, iz te zgrade evakuisano je svih 44 stanara, odnosno 22 porodice.

ИМА ЉУДИ ОГРОМНОГ СРЦА: Осам станара исељених због експлозије, а Татјана нуди бесплатно стан

Foto: Z. Rašić

Opština Paraćin preko Štaba za vanredne situacije obezbedila je za njih privremeni smeštaj u novom kompleksu  „Prestiž“, čiji je vlasnik i direktor Novica Stanojević izjavio da će to biti njegova donacija Opštini, odnosno porodicama u nevolji, za koje je obezbedio ne samo udobno prenoćište već i pun pansion.

- Prve večeri nakon eksplozije na smeštaju su mi bile samo dve osobe, ali se potom broj povećao i trenutno je tu osam porodica. Igrom slučaja smeštajni kapaciteti trenutno mi nisu popunjeni pa ima mesta, a ovo je poklon od srca našim ljudima koje je zadesila ta tragedija da su trenutno bez svojih domova – kaže Stanojević.

Po njegovim rečima, kao prvi gost smeštena je jedna vrlo potresena žena, zbog koje je dolazio i sanitet da je zbrine, te dečko koji je živeo sam, a kasnije su stigle i druge porodice, među njima žena sa dvoje dece i stariji čovek kome je supruga povređena u eksploziji i nalazi se u bolnici.

- Ona bi trebalo da izađe i pridruži se mužu za dan ili dva – dodaje Stanojević.

Većina iseljenih i uznemirenih stanara snašla se za krov nad glavom u sopstvenoj režiji, kod rođaka ili prijatelja.

Jedna od mogućnosti za smeštaj je i  stan koji je na društvenim mrežama besplatno ponudila humana Paraćinka Tatjana Đokić.

Foto: Printskrin/Mi svi iz Paraćina

- Ukoliko je nekom potreban smeštaj za stanare zgrade u kojoj se desila eksplozija, garsonjera stoji na raspolaganju do 1.marta besplatno, uz dogovor i potrebu i duže. Stan je mali, ali za porodicu sa malom decom je dobar za privremeni smeštaj.

Za sve info 069/11-72-674 ili Katarina Đokić - napisala je Tatjana, što je izazvalo pravu bujicu pohvala njenih sugrađana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!