NEKI KULJANI, ZBOG UČESTALIH UDESA, TRAŽILI I OSTAVKU ČELNIKA LOKALNE SAMOUPRAVE Semafor - lek za "kamikaze"

Zoran Rajić

14. 02. 2024. u 07:44

STRAHOVITA saobraćajna nesreća, u kojoj minule sedmice samo pukim slučajem nije bilo žrtava, toliko je uznemirila žitelje Kule, da su neki zbog toga, čak, zatražili i ostavke čelnika lokalne samouprave. Većina se, međutim, zadovoljila apelom za hitno postavljanje semafora na ukrštanju dveju ulica, što je - kao prvu meru - najavio i predsednik Opštine Damjan Miljanić, upozoravajući da, ukoliko se ne obuzda neodgovorna vožnja, ni to neće imati efekat.

НЕКИ КУЉАНИ, ЗБОГ УЧЕСТАЛИХ УДЕСА, ТРАЖИЛИ И ОСТАВКУ ЧЕЛНИКА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ   Семафор - лек за камиказе

foto T. Tamaš

Jer, nadzorna kamera je 8. februara u 13.33 snimila kako automobil iz Ulice Petra Drapšina uleće u putanju kombiju s pravom prvenstva prolaza u Kramerovoj ulici. Od siline udara, teretno vozilo se nekoliko puta okrenulo, udarilo u drugi auto i završilo u jarku pored kolovoza. Kuljane je, pritom, posebno uznemirio detalj na snimku koji pokazuje da se tik kraj puta nalazilo i dete sa đačkom torbom na leđima...

Predlog

RADI prevencije saobraćajnih nesreća na pomenutoj raskrsnici, Kuljani predlažu da se u Ulici Petra Drapšina, sa obe strane prilaza Kramerovoj, postave "ležeći policajci", koji bi trebalo da brzinu kretanja svedu na podnošljivih 20-30 kilometara na sat.

Jer, na samo 200 metara od pomenute raskrsnice, na kojoj često dolazi do saobraćajnih udesa, nalazi se OŠ "Petefi brigada"...

- U Ulici Petra Drapšina, koja je sporedna, postavljeni su jasno vidljivi saobraćajni znaci za nailazak na put s prvenstvom prolaza i obavezno zaustavljanje pre ulaska u raskrsnicu. Pored toga, preko kolovoza u toj ulici postavljene su vibro-zvučne trake, koje upozoravaju vozače da smanje brzinu kretanja i ustupe prvenstvo prolaza vozilima na putu na koji nailaze, u ovom slučaju u Ulici Josipa Kramera. Uprkos tome, na toj raskrsnici dešavaju se nezgode, prvenstveno i jedino zbog nepažnje vozača - objašnjava Miljanić, napominjući da je lane godine urađena projektna dokumentacija za postavljanje semafora na ovom raskršću, što će i biti učinjeno tokom godine.

U međuvremenu, predstavnici Opštine su - povodom najnovije nezgode - sa pripadnicima Policijske stanice u gradu dogovorili da se pojača njihova kontrola na raskrsnici koja je postala "crna tačka".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave