"ČITAM I SKITAM": U subotičkoj Gradskoj biblioteci uz kviz promovišu čitalačku kulturu kod najmlađih

J. L.

02. 02. 2024. u 14:18

U cilju promocije čitalačke kulture kod najmlađih, Gradska biblioteka Subotici tokom februara i marta organizuje tradicionalni kviz „Čitam i skitam”.

ЧИТАМ И СКИТАМ: У суботичкој Градској библиотеци уз квиз промовишу читалачку културу код најмлађих

Foto: J. L.

Učešće je individualno, a uslov je članstvo u biblioteci. Kviz je organizovan za dve starosne kategorije: prva grupa učenici od prvog do četvrtog razreda i druga od petog do osmog.

-Za svaki uzrast ponuđeno je po pet bajki i odlomaka. Uz njih pripremljen je upitnik sa zadacima i formom za lične podatke, koji se može naći na Dečjem odeljenju Gradske biblioteke ili u ograncima. Pošto pročitaju jednu za niže razrede i jedan odlomak za više razrede, potrebno je da popune i predaju upitnik. Za više razrede odlomci iz knjiga će takođe biti dostupni i u skeniranoj formi na veb stranici biblioteke - objašnjavaju u Gradskoj biblioteci.

Rok za predaju je 28. mart 2024. godine. Svi tačno popunjeni upitnici učestvovaće u izvlačenju, koje će biti održano 4. aprila 2024. godine, povodom Međunarodnog dana dečje knjige. Svi učesnici imaju jednake šanse da osvoje neku od brojnih nagrada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)