BOŽIDAR CARIČIĆ IZ RAVNOG SELA, I POSLE APELACIJE, USLOVNO OSUĐEN NA ŠEST MESECI BORAVKA U ZATVORU Dug mu oprostili, kazna zbog bagera

Zoran Rajić

03. 02. 2024. u 07:00

BOŽIDARU Caričiću iz Ravnog Sela, zasad jedinom u Srbiji koji je sudski oslobođen plaćanja duga za vodu zbog njene neispravnosti - jer je od 2006. zabranjena za piće i kuvanje, zato što sadrži 10 puta veće količine arsena nego što je dopušteno - drugostepenom presudom Osnovnog suda u Vrbasu potvrđena kazna zatvora od šest meseci, uslovno na dve godine, za to što je 14. novembra 2019. sprečio radnike JKP "Komunalac" da, presecanjem cevi na ulici, isključe njegovo domaćinstvo.

БОЖИДАР ЦАРИЧИЋ ИЗ РАВНОГ СЕЛА, И ПОСЛЕ АПЕЛАЦИЈЕ, УСЛОВНО ОСУЂЕН НА ШЕСТ МЕСЕЦИ БОРАВКА У ЗАТВОРУ   Дуг му опростили, казна због багера

foto Z. R.

- Ispada da je veći društveni interes da ja budem kažnjen, nego da se stanovnicima Ravnog Sela, koji su to zatražili i peticijom sa 1.124 potpisa, obezbedi zdravo snabdevanje iz kućnih slavina - poručio je Caričić, podsećajući da je bager pred njegovu kuću došao mesec dana odkad je Viši sud u Somboru overio rešenje vrbaskog Osnovnog suda, po kojem Caričić nije dužan da plaća "higijenski neodgovarajuću vodu".

Rizik

CARIČIĆ je, kao dokaz da je opravdano sprečio intervenciju komunalaca, naveo i slučaj koji se dogodio dok je njegov predmet bio na apelaciji. Lane, u novembru, u Zemunu je građevinska mašina tokom radova oštetila gasovod, usled čega je došlo do eksplozije od koje je, u jednoj privatnoj kući, poginuo domaćin, a njegova ćerka je zadobila teže povrede.

I, njegovo protivljenje da mašina lomi beton na ulici i prekida dotok vode u njegovo domaćinstvo, Osnovno javno tužilaštvo okarakterisalo je kao "krivično delo sprečavanja službenog lica u vršenju službene radnje", pa mu je u septembru 2022. izrečena uslovna kazna.

Štaviše, sud u Vrbasu ostao je pri toj odluci, iako je Apelacioni u Novom Sadu - na zahtev Caričićevog advokata, Predraga Bogovca, da se ispita da li je postupanjem komunalaca mogla biti izazvana opasnost po žitelje Ravnog Sela, te da li je postojala dokumentacija za planirane radove - slučaj vratio na ponovno odlučivanje.

- Bez građevinske dozvole, pravosnažne presude ili bilo kakve druge validne odluke, rukovodstvo JKP naredilo je, ispostavilo se, nestručnim osobama kopanje bagerom na mestu gde se nalaze još telefonska, internet i gasna mreža, a najteža posledica bilo bi šikljanje, varničenje i eksplozija gasa, što je Caričić, svojim opravdanim otporom sprečio - ukazao je Bogovac, najavljujući novu žalbu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)