PRONOSI SLAVU GRADA: Bokserka Dragana Jovanović najbolji sportista Sombora

J. L.

31. 01. 2024. u 11:33

Sportista godine Grada Sombora za 2023. godinu je Dragana Jovanović iz BK „Sombor“, juniorska vicešampionka Evrope, juniorski prvak Balkana i juniorski prvak Srbije.

ПРОНОСИ СЛАВУ ГРАДА: Боксерка Драгана Јовановић најбољи спортиста Сомбора

foto: Grad Sombor

Sportski savez Grada Sombora dodelio je nagrade i ostalim sportistima koji su u zemlji i inostranstvu proneli slavu grada.

U kategoriji olimpijskih sportova za najbolje pionire proglašeni su David Mazinjanin iz FK „Radnički“ i Anja Loknar iz Kajak kluba „Dunav“ Bezdan. U kategoriji kadeta najbolji su Gavrilo Marković iz BK „Lotus“ i Žofi Horvat iz KK „Dunav“ Bezdan. U kategoriji juniora najbolji su Nikolas Andrić iz KK „Dunav“ Bezdan i  Dragana Jovanović iz BK „Sombor“. U kategoriji seniora priznanja su dobili Jovan Nikolić iz BK „Sombor“ i Kristina Bedeč iz KK „Sombor“.

U kategoriji neolimpijskih sportova Vedran Jurić iz Karate kluba „Somborac“ proglašen je za najboljeg pionira, Mihaela Maria Horvat iz Sportskog kluba „Figura“ za najbolju pionirku. Najbolji kadet je Đorđe Hristov iz Karate Kluba „Somborac“, a kadetkinje Sofija Pezelj iz Sportskog kluba „Figura“ i Kristina Kosanović iz Karate kluba „Somborac“. Najbolji junior je Vojin Vitković iz Džudo i sambo kluba „Bačka“, a juniorka Katarina Blažev iz SBK „Spider“. Najbolji senior je Vid Zubić iz Somborske Arene.

Najbolji trener u kategoriji olimpijskih sportova je Stojan Knežević iz BK „Sombor“, a u kategoriji neolimpijskih sportova trener godine je Vlatko Belovuković. Najbolja ekipa u kategoriji olimpijskih sportova je podeljena između BK „Sombor“ i KK „Džoker“, a u kategoriji neolimpijskih sportova, najbolji je Boćarski klub „Ravangrad“.

Najbolji pojedinac u ekipnoj konkurenciji olimpijskih sportova u kategoriji pionira je Nemanja Kvrgić iz FK „Žak“, u kategoriji kadeta najbolji je Vidan Jerotijević iz FK „Ravangrad 2018“, u kategoriji juniora najbolji je Aleksa Stanojević iz KK „Džoker“ i u kategoriji seniora najbolji je Aleksa Brbaklić iz KK „Džoker“.

-Sportisti pripadaju posebnom soju ljudi koji su spremni da uvek idu napred i neodustajući pomeraju granice. Mi kao Grad obezbeđujemo sredstva za funkcionisanje klubova, za odlazak na takmičenja, stipendiramo najtalentovanije sportiste i trenere, ulažemo u sportske objekte, ali učinićemo i dodatni napor da obezbedimo još više i bolje uslove za sve one koji grabe napred - poručio je gradonačelnik Sombora Antonio Ratković. - Pre samo nekoliko dana, na Bogojavljenje, bio je leden dan, a voda izuzetno hladna i u takvim uslovima plivanje za Časni krst bio je veliki izazov. Ipak, 56 najhrabrijih nije želelo da odustane  i odlučni da istraju i isplivaju najprestižnija 33 metra, u tako teškim uslovima dali su svoj doprinos proslavi jednog od najvećih hrišćanskih praznika. Takav duh je i među njima. Pobednički duh koji ne odustaje.

U kategoriji školskog sporta najuspešnija pionirka je Jana Knežević iz OŠ „Avram Mrazović“ Sombor, najuspešniji pionir je Mihajlo Aleksić iz OŠ „Ivo Lola Ribar“ Sombor. Najbolji nastavnik je Katarina Naumov iz OŠ „Dositej Obradović“ Sombor, a najuspešnija škola je OŠ „Dositej Obradović“. Najuspešnija omladinka je Valentina Ostrogonac iz Srednje tehničke škole, najuspešniji omladinac je Mihajlo Katanić iz Gimnazije „Veljko Petrović“, najbolji profesor je Milan Marić iz Gimnazije „Veljko Petrović“, a najuspešnija škola je Gimnazija „Veljko Petrović“ Sombor.

U kategoriji sportske rekreacije nagrade su pripale Tijani Kabić, Jeleni Čortan, Svetlani Čule i Zoranu Iliću iz ARSU „Sledi me“. U kategoriji sportisti sa invaliditetom priznanje je uručeno Srđanu Vucelji i Vinku Lemiću iz Sportskog udruženja za inkluzivni džudo „SENSEI – IN“ Sombor.

Specijalno priznanje za unapređenje, veliki doprinos i razvoj sporta u Somboru dobili su Željko Jovišić, Milan Marić, Sava Zatezalo i Slavko Skušek.

Nagrada za vrhunske sportske rezultate van Sombora, doprinos i popularizaciju sporta pripala je košarkašu Nikoli Jokiću, košarkašu „Denver Nugetsa“, kao i Dejanu Kovačeviću, boćaru BK „Novi Beograd“ i svetskom prvaku u boćanju u disciplini miks krug.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu