NAGRADILI VERNE ČITAOCE: Somborska biblioteka obeležila 165 godina od osnivanja

J. L.

21. 01. 2024. u 14:12

Gradska biblioteka „Karlo Bjelicki“ u Somboru obeležila je 165 godina od osnivanja biblioteke i 75 godina od osnivanja Dečjeg odeljenja.

НАГРАДИЛИ ВЕРНЕ ЧИТАОЦЕ: Сомборска библиотека обележила 165 година од оснивања

foto: Grad Sombor

- Obeležavamo veliki jubilej ne samo somborske kulture već kulture Republike Srbije u celini, a to je 165 godina neprekidnog rada Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“. Ona služi na čast kako Somborcima, tako i čitavoj zemlji. Ministarstvo kulture kontinuirano podržava razvoj biblioteke i njenu modernizaciju u sferi informacionog bibliotekarstva - poručio je Miodrag Ivanović, državni sekretar u Ministarstvu kulture.

Povodom velikih jubileja nagrađeni su najverniji čitaoci - Zorka Cvetković, Snežana Štrangarić i Vladimir Brdarić, dok su u Dečjem odeljenju diplome dobili Elena Trkulja, Una Bošnjačić i Pavle Šarić.

Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ osnovana je 2. januara 1859. godine, a jedan od osnovnih zadataka i funkcionisanja biblioteke, od njenog osnivanja pa do današnjih dana je razvijanje opšte kulture i obrazovanja građana. Nakon čestih selidbi svoj konačan dom je dobila 1947. godine, a današnji naziv 1966. godine. Danas, biblioteka poseduje fond od oko 350.000 knjiga, a pored toga bavi se izdavačkom delatnošću, kao i organizovanjem brojnih književnih i kulturnih manifestacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?