OSOBE SA INVALIDITETOM U PARAĆINU REAGOVALE ZBOG MUKA SA PARKIRANJEM: Mesta ima, ali su zauzeta

Зорана Рашић
Zorana Rašić

20. 01. 2024. u 06:24

IAKO u paraćinskoj opštini postoje obeležena mesta za parkiranje vozila koje koriste osobe sa invaliditetom, a za njih se dobijaju i posebne nalepnice - koje im omogućavaju da besplatno koriste pomenuti prostor - najređe ih koriste oni kojima su namenjena!

ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ У ПАРАЋИНУ РЕАГОВАЛЕ ЗБОГ МУКА СА ПАРКИРАЊЕМ:   Места има, али су заузета

Foto: Z. Rašić

Ovaj problem posebno je izražen u centru grada, što izaziva reakciju Udruženja osoba sa invaliditetom, a zdravi sugrađani najčešće se pravdaju da su mesta zauzeli "samo nakratko".

Udruženje distrofičara Pomoravskog okruga pokrenulo je zbog toga akciju "Ko hoće da menjamo mesto", pa njihovi članovi po gradu na vozila nesavesnih Paraćinaca ostavljaju flajere upravo sa ovom "ponudom".

- Ovim ih opominjemo da pokažu više razumevanja za nas, da se prisete naših potreba, jer je nama za parkiranje potrebno više prostora, pa ne možemo tek tako da koristimo druga mesta - ističe Jovica Milenković, sekretar udruženja.

Nažalost, ova akcija kod nekih je izazvala čak i ljutnju, ali iz Udruženja distrofičara Pomoravskog okruga poručuju da neće odustati od borbe za ono što im pripada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)