„SRPSKA NIT“ DONELA POKLONE: Nevladina organizacija iz Crne Gore obradovala decu i najugroženije na Kosmetu

D. Z.

14. 01. 2024. u 19:01

Nevladina organizacija iz Crne Gore „Srpska nit“ i ove godine je podelila poklone velikom broju dece u najizolovanijim srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji.

„СРПСКА НИТ“ ДОНЕЛА ПОКЛОНЕ: Невладина организација из Црне Горе обрадовала децу и најугроженије на Космету

foto privatna arhiva

Osnivač ove organizacije Milivoje Brković kaže da je na taj način nastavljena tradicija pomoći našem narodu na Kosovu i Metohiji.

- Svesni da se privrženost našem narodu na Kosovu i Metohiji pokazuje samo kroz djelatnu ljubav, došli smo na Kosmet. Uvereni da kosovski zavet u ovom vremenu nije samo nacionalni simbol već, pre svega, životarni gest podrška i bodrenje naših sunarodnika, nastavljamo misiju koju „Srpska nit„ uspešno sprovodi - ističe Brković.

On dodaje da je radost darivanja duhovna iskra koja će i ubuduće nalagati aktivnosti i bogatiti riznicu pamćenja radosnih trenutaka.

Inače, aktivisti „Srpske niti„ obišli su Goraždevac, Orahovac i Veliku Hoču i tom prilikom podelili božićne poklone za 360 dece. Posle posete Pećke Patrijaršije i Visokih Dečana, kao i crkve svetog Luke u Vitomirici kod Peći, predstavnici „Srpske niti„ su u Gračanici podelili paketiće kući u kojoj borave deca sa posebnim potrebama kao i u Domu za stara i nezbrinuta lica. Posetili su i Draganu Pavić (29) iz Gračanice koja je više od deset godina nepokretna i čije je lečenje u toku.

Članovi ove organizacije nastaviće humanu misiju u drugim sredinama na Kosovu i Metohiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave