ZIMZOVICA OTVORILA VRATA: U Sremskoj Mitrovici uveliko se oseća praznična atmosfera, najavljujući spektakularan kraj godine (FOTO)

S. KOSTIĆ

22. 12. 2023. u 17:38

MADA i ove godine Sremska Mitrovica neće organizovati doček Nove godine na Trgu, praznične atmosfere ipak neće manjkati, pa zainteresovanost za posetu ovom gradu uveliko vlada.

ЗИМЗОВИЦА ОТВОРИЛА ВРАТА: У Сремској Митровици увелико се осећа празнична атмосфера, најављујући спектакуларан крај године (ФОТО)

Foto S.K.

Prvi put Grad Sremska Mitrovica organizuje manifestaciju Zimzovica, za čiju organizaciju su zadužene mitrovačke ustanove kulture. Priredbom kojom će se upotpuniti praznično i novogodišnje raspoloženje, ispromovisaće se neobičajene aktivnosti i veštine, kao i kulturne, umetničke i turističke vrednosti.

Dugoočekivana Zimzovica je počela otvaranjem klizališta na Trgu Ćire Milekića, kao i otvaranjem marketa malih proizvođača i zanatlija u Gradskom parku, a prisustvovao je veliki broj ne samo Mitrovčana već i okolnih mesta. Kako najavljuju organizatori, građane i turiste koji dolaze u ovaj grad, očekuje sjajna zabava, klizalište i tobogan kakva samo dva postoje u Srbiji. Pored toga u ponudi je dosta proizvoda, hrane, pića i suvenira.

Foto S.K.

- Mislim da je sjajan način da ovu godinu završimo ovako sprektakularno. Tokom cele godine dosta smo novih i vrlo značajnih stvari uradili za grad i za razvoj turističkog potencijala Sremske Mitrovice. Tokom leta imali smo bioskop na otvorenom, gradska plaža je bila više nego odlično sređena, a sada završavamo godinu spektakularno sa novim imenom. – kaže Dušan Drča v.d. direktora Turističke oragnizacije Sremske Mitrovice dodajući da su građani birali ime nove manifestacije.

- Naziv ove manifestacije nastao je kao spoj reči zima i Mitrovica, želeći da se na taj način na jedan veseo i šaljiv ton nastavi proslava praznika u ovom gradu uz geografsku prepoznatljivost.- navodi direktor TO Grada.

Foto S.K.

Dušan Drča

Drča kaže, da će besplatno klizanje biti za sam doček Nove godine i to od 20 sati, pa do daleko u noć za sve mališane ali i za odrasle.

Programske aktivnosti koncipirane su tako da obiluju sadržajima namenjenim deci različitog uzrasta ali i odraslima.

Kako kažu u TO, prodajni deo trajaće do 8. januara, a samo klizalište i tobogan u zavisnosti od vremenskih uslova.

Otvaranje je upriličeno pred sam završetak polugodišta, što je i kalenadrski početk zime, raspusta, kada je prema Drčinim rečima počela Zimzovica.

Foto S.K.

Za svakoga po nešto

Gradska uprava za kulturu i sport pripremila je brojne aktivnsoti, u duhu novogodišnjih i božićnih praznika. U narednim danima pripremljeno je dosta dodatnih sadržaja, biće nastupi horova, Di džejeva, umetničkog klizanja, iz dana u dan biće za svakoga po nešto.

Ilustracija V. N.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)