KROZ OVU USTANOVU GODIŠNJE PROĐE TRI MILIONA MALIŠANA: "Humana srca" obnavljaju dva odeljenja Dečije bolnice u Nišu

J. Ć.

11. 12. 2023. u 14:55

INFEKTIVNO odeljenje i odeljenje dnevne bolnice Dečije pedijatrije u Nišu uskoro će dobiti sasvim novi izgled.

КРОЗ ОВУ УСТАНОВУ ГОДИШЊЕ ПРОЂЕ ТРИ МИЛИОНА МАЛИШАНА:  Хумана срца обнављају два одељења Дечије болнице у Нишу

J. Ć.

Donacija Fondacije „Humana srca“ od  oko 17.500.000 dinara omogućiće rekonstrukciju podova, zidova, elektro i kanalizacone instalacije, a biće obezbeđeni i novi nameštaj i oprema.

Svake godine kroz Dečiju kliniku u Nišu prođe oko tri miliona najmlađih pacijenata, ne samo iz Srbije, nego i iz susednih zemalja, jer predstavlja Regionalni zdravstveni centar što je bio i glavni razlog da ova fondacija sredstva uloži baš ovde.

Ovim povodom niški Univerzitetski centar posetila je u ponedeljak i ministarka zdravlja Danica Grujičić koja je obećala da će nakon rekonstrukcije ministarstvo ovoj klinici, koja je od izuzetne važnosti za čitavu južnu i istočnu Srbiju, obezbediti između ostalog i magnet i skener.

- Boravak u bolnici nikada ne može biti lep, ali je ovo način da se donekle olakšaju uslovi. Projekat četiri Klinička centra u Srbiji se i dalje razvija. U ovom trenutku počinju radovi na drugoj A fazi beogradskog, završava se sledeće godine Klinički centar Vojvodine i kreće se u drugu B fazu Kliničkog centra Srbije koji je i najveći. To ne znači da će se u Nišu zaustaviti na ovoj novoj zgradi Kliničkog centra Niš. Ja sam obišla ovde još neke zgrade i to je dosta isluženo, zgrade građene po standardima iz 70-ih , 80-ih godina. Ono što ćemo menjati u budućem periodu je snaženje primarne zdravstvene zaštite, domova zdravlja i želje da lekar bude najbolji prijatelj porodici, da niko ne mora da ide privatno jer će mu njegov lekar biti dostupan – istakla je ona.

Ministarka je istakla da u Srbiji postoje i porodilišta koja pod hitno moraju biti renovirana, a među kojima je i niška.

- Imamo pet ginekologija koje su goruće u Srbiji. Imamo ideju i verovatno će krenuti sledeće godine. Postoji ideja da se ona u trenutku kada krene rekonstrukcija potpuno presele na drugo mesto. Planirali smo sredstva za sledeću godinu – istakla je ona.

Ministarka zdravlja obišla je i Centar za minimalno invazivnu hirurgiju i Radiologiju koje će uskoro biti renovirane sredstvima koje je obezbedilo ministarstvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)