AUTO-PUT ŠANSA ZA RAZVOJ PLANDIŠTA: Siromašna opština iz južnog Banata željno čeka gradnju trase Beograd – Vatin (FOTO)

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

08. 12. 2023. u 19:57

OPŠTINA Plandište, koja spada u red najnerazvijenijih u Srbiji, svoju veliku razvojnu šansu vidi u izgradnji budućeg auto-puta Beograd – Pančevo – Vršac – granica sa Rumunijom, koji će kraćim delom proći i kroz njenu teritoriju.

АУТО-ПУТ ШАНСА ЗА РАЗВОЈ ПЛАНДИШТА: Сиромашна општина из јужног Баната жељно чека градњу трасе Београд – Ватин (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Ta brza saobraćajnica – kada god da bude bila realizovana – širom će otvoriti vrata novim investitorima, koji mesto za ulaganje uvek biraju na osnovu razvijene putne infrastrukture i blizine auto-puteva, radi lakšeg transporta robe i sirovina. A Plandište se, trenutno, takvim uslovima ne može pohvaliti.

-Stavljanje na rani javni uvid dokumentacije vezane za izradu Prostornog plana budućeg auto-puta jedan je od prvih koraka za izradu tehničke dokumentacije tog najvažnijeg infrastrukturnog projekta u južnom Banatu. Za nas je to dodatni podstrek da krenemo sa opremanjem radnih zona, kako bismo stvorili uslove za dolazak potencijalnih investitora i tako unapredili privredu u našoj opštini – kaže Jovan Repac, predsednik opštine Plandište.

Foto: J.J.Baljak

Jovan Repac, predsednik opštine Plandište

Ova nerazvijena sredina raspolaže sa nekoliko adekvatnih lokacija, koje su prostornim planom predviđene kao radne zone.

-Opremanje radnih zona je svakako nešto na čemu ćemo u budućnosti aktivno raditi u saradnji sa pokrajinskim i republičkim vlastima. Takvi projekti su krucijalni za privlačenje investitora i razvoj jedne male opštine kao što je Plandište. To je naša svetla budućnost – dodao je Repac.

Izgradnja auto-puta za Plandište znači brže i lakše povezivanje sa Beogradom, sa graničnim prelazom sa Rumunijom (Vatin), izgradnju tranzitnih zona, jačanje privrede, razvoj industrije.

Prema izloženom materijalu, auto-put će proći kroz katastarske opštine Barice, Margita, kao i pored kanala Šulov do granice sa katastarskim opštinama grada Vršca.

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)