VEŽBAĆE DOKLE JE NOGE NOSE: Danica Vlahović instruktor aerobika i u 77. godini

Lj.P.

09. 01. 2024. u 09:12

NA već pomalo požuteloj krštenici piše da je rođena na Miholjdan, 12. oktobra 1946. Zakoračila je u 78 leto, a na vitalnosti, gipkosti tela i bistrini uma, mogu da joj pozavide ne samo njene ispisnice, već i mnogo mlađe dame. To je Danica Vlahović, poznata svima u Vrbasu, ali i mestima u okolini. Sa stažom fitnes instruktorke dužim od pola veka, Dana, kako je svi zovu, toliko besplatno drži časove aerobika.

ВЕЖБАЋЕ ДОКЛЕ ЈЕ НОГЕ НОСЕ: Даница Влаховић инструктор аеробика и у 77. години

FOTO: Privatna arhiva

Ova trostruka majka, baka troje unučadi i praunuke, od detinjstva se bavila sportom, rukometom i trčanjem... Od pre 53 godine, svoje znanje i savete kako da očuvaju zdravlje prenosi generacijama žena.

- Zdravstveni sam radnik, 40 godina sam bila laborant u bolnici u Vrbasu, a po odlasku u penziju nastavila sam i dalje da radim u privatnoj laboratoriji - kaže Dana. - Samo da me noge nose, radiću i vežbaću do kraja života.

Sa Danom su za više od pola veka vežbale mnoge generacije. Danas najmlađa devojčica u grupi ima 15 godina, dok je najstarija u osmoj deceniji. Već 23 godine, dva puta nedeljno autobusom putuje u osam kilometara udaljenu Kucuru, a nekoliko godina, na isti način, prevaljuje devet kilometara i do Bačkog Dobrog Polja, kako bi i tamošnjim devojkama priuštila besplatne treninge.

Energična Dana veli da je za sve "krivo" njeno zdravlje i urođena srčana mana. Lekar na klinici u prestonici, posle drugog porođaja, rekao joj je da sa tim "problemom" može da živi sto godina, i preporučio fizičku aktivnost. Shvatila je to vrlo ozbiljno. Tako je sve krenulo, i traje i danas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)