DONACIJA ZA OSOBE SA SMETNJAMA U RAZVOJU: Od grada Užica novi automobil

N. J.

06. 12. 2023. u 12:21

Grad Užice donirao je vozilo za potrebe Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju.

ДОНАЦИЈА ЗА ОСОБЕ СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ: Од града Ужица нови аутомобил

Grad Užice

Bojana Drašković iz Sevojna jedna je od korisnica Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju. Ona svakodnevno dolazi u dnevni boravak na radionice i druženja sa vršnjacima, a tu je trenutno još desetoro dece koja povremeno ili svakodnevno koriste ovu uslugu Gradskog centra za usluge socijalne zaštite.

- Svima njima od danas će biti mnogo lakše, jer je zahvaljujući sredstvima izdvojenim iz budžeta grada u iznosu od 7, 8 miliona dinara nabavljeno novo vozilo za njihov prevoz - rekla je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević - Naš grad nedavno je nagrađen za unapređenje pristupačnosti u vozilima javnog prevoza, ali i da je uz podršku Evropske unije i Stalne konferencije gradova i opština omogućeno pokretanje nove usluge Dnevnog boravka za odrasle sa smetnjama u razvoju, čija se realizacija očekuje tokom naredne godine.
Ona je naglasila da grad nastavlja sa svim aktivnostima u skladu sa usvojenim planovima, strateškim dokumentima i na prvom mestu, na osnovu iskazanih potreba Udruženja osoba sa invaliditetom. Cilj je stvaranje grada bez barijera i društvo u kome svi imaju jednake šanse za razvoj i ostvarivanje svojih ciljeva.
Usluge Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju pruža Gradski centar za usluge socijalne zaštite a, koristi ih jedanaestoro dece, kojima je potreban prevoz i ovo novo vozilo u potpunosti je prilagođeno njihovim potrebama.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu