BORCI PAMTE RATNA STRADANJA: U Vranju otvorena izložba "Da se nikad ne zaboravi" (FOTO)

Јелена Стојковић
Jelena Stojković

07. 12. 2023. u 06:30

POVODOM obeležavanja Dana vojnih veterana, u pozorištu "Bora Stanković" priređena je izložba "Da se nikada ne zaboravi", koju je otvorila pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Sanja Lakić.

БОРЦИ ПАМТЕ РАТНА СТРАДАЊА: У Врању отворена изложба Да се никад не заборави (ФОТО)

Foto: J.S.

- Kada je ministar Nikola Selaković stupio na dužnost, u Srbiji je bilo 25.000 registrovanih boraca, a sada ih je 41.000, zahvaljujući pozitivnoj kampanji za regulisanje statusa i dodelu legitimacija koje omogućavaju i ostvarivanja brojnih popusta, što značajno poboljšava kvalitet život - naglasila je Sanja Lakić.

Predsednik Privremenog organa Grada dr Slobodan Milenković rekao je da postavka predstavlja bolno sećanje na dane provedene po ratištima na našim prostorima, te zahvaljuje resornom ministarstvu što je podržalo inicijativu vranjskih veterana.

Foto: J.S.

Predsednik njihovog Udruženja Srđan Vojinović podseća da su osnovani 2019. i imaju 1.200 članova, od kojih njih 400 ima status boraca. A, Miroljub Miša Stojčić, savetnik u istorijskom arhivu "31. januar", kaže da je za 85 veterana održao 12 radionica, pa su oni sami birali i obrađivali svoje fotografije koje su se sada našle na 18 izložbenih panoa koji će pred publikom biti do 15. decembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)