DOM UČENIKA PROSLAVIO 105 GODINA POSTOJANJA: Od Amerikanskog doma za ratnu siročad prerastao u savremenu ustanovu

J. S.

30. 11. 2023. u 15:09

U Pozorištu „Bora Stanković” u Vranju danas je svečano obeležena 105. godišnjica postojanja i rada Doma za učenike srednjih škola u Vranju.

ДОМ УЧЕНИКА ПРОСЛАВИО 105 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА: Од Американског дома за ратну сирочад прерастао у савремену установу

Foto:J.S.

Svečanosti su prisustvovali pomoćnik ministarke prosvete Milutin Đurović, državni sekretar u resornom ministarstvu prof. dr Nebojša Ranđelović i brojne zvanice iz javnog života grada, obrazovnih ustanova, zaposleni, korisnici usluga i prijatelji ove ustanove.

Foto:J.S.

 

Čestitajući jubilej u ime Ministarstva prosvete, pomoćnik ministarke prosvete, za učenički i studentski standard i investicije Milutin Đurović naglasio je da je 105 godina Doma u Vranju broj koji mnogo govori.

- Ono što je učinjeno od samog osnivanja do danas jasan je pokazatelj šta čine grad Vranje, ustanova i Ministarstvo prosvete da bi pružali kvalitetnije usluge našim đacima, od ishrane i smeštaja do vaspitno-obrazovnog rada - istakao je pomoćnik ministarke prosvete Milutin Đurović.

Državni sekretar prof. dr Nebojša Ranđelović takođe je naglasio značaj duge tradicije postojanja Doma za učenike u Vranju.

- Svojim trajanjem šaljete poruku celoj Srbiji i regionu da su i južnjaci nosioci jake i dobre tradicije i temelj bez koga nema Srbije - naglasio je državni sekretar Ranđelović.

Vranjski dom jedan je od najstarijih u našoj zemlji. Nastao je na čvrstim temeljima koje je, te davne 1918. godine, postavio čuveni dobrotvor i veliki prijatelj srpskog naroda – Džon Frontigam. Od Amerikanskog doma za ratnu siročad prerastao je u savremenu ustanovu za smeštaj, ali i vaspitanje i pravilno usmeravanje đaka koji se školuju u Vranju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)