POREZ NA IMOVINU PO STAROM: Šta je sve odlučila Skupština grada u Jagodini

Z. GLIGORIJEVIĆ

30. 11. 2023. u 06:15

PLANIRANA sredstva u budžetu Jagodine za tekuću godinu, u iznosu od oko četiri milijarde i 146 miliona dinara, povećana su za bezmalo 74 miliona - odlučili su odbornici Skupštine grada tokom jučerašnje sednice, a istovremeno je prihvaćen i predlog da stopa poreza na imovinu, za fizička i pravna lica, ostane nepromenjena...

ПОРЕЗ НА ИМОВИНУ ПО СТАРОМ: Шта је све одлучила Скупштина града у Јагодини

Foto:Z.Gligorijević

- Iako postoji zakonski osnov za njeno povećanje, nismo se odlučili na takav korak. Štaviše, stopa poreza na imovinu nije menjana u poslednje tri godine, uprkos inflaciji i porastu cena nepokretnosti - istakao je predsednika Skupštine grada u Jagodini Dragan Marković Palma.

Kao i godinama unazad, porez se neće plaćati na poljoprivredno, šumsko, građevinsko zemljište na parcelama većim od 10 ari, kao i na ono koje se koristi za gajenje biljaka, sadnog materijala i u druge poljoprivredne svrhe.

Odbornici su, takođe, formirali Komisiju za sprovođenje javnog konkursa za izbor direktora JKP "Standard", a za direktorku Turističke organizacije Jagodina ponovo su izabrali Valentinu Đorđević.

Foto:Z.Gligorijević

Foto:Z.Gligorijević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)