KREĆE DRUGA FAZA: Projekat stambene obnove u Dositejevoj ulici u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

09. 11. 2023. u 11:21

Završetkom javne nabavke i potpisivanjem ugovora sa izvođačem radova koje se očekuje ovih dana, u Kraljevu će konačno započeti druga faza Projekta stambene obnove posle zemljotresa u devastiranom radničkom naselju u Dositejevoj ulici.

КРЕЋЕ ДРУГА ФАЗА: Пројекат стамбене обнове у Доситејевој улици у Краљеву

G.Šljivić

Posle višegodišnjeg iščekivanja, zastoja i odlaganja, brojnih žalbi i imovinskopravnih peripetija, u drugoj fazi ovog kapitalnog projekta biće izgrađena nova zgrada sa 86 stanova.

- Nakon što je Komisija za izbor izvođača radova odbila i poslednju žalbu, ubrzo nam sledi potpisivanje ugovora i verujem da će izgradnja druge zgrade uskoro početi – kaže dr Predrag Terzić, predsednik Privremenog organa grada Kraljeva.

G.Šljivić

 

Projekat stambene obnove posle zemljotresa, vrednosti oko 13,5 miliona evra, podsećamo, podrazumeva rušenje pet dotrajalih prizemnih kuća i 16 devastiranih zgrada i izgradnju četiri nove osmospratnice sa ukupno 366 stanova. U prvoj fazi do sada je izgrađeno i useljeno 106 stanova. A, posle završetka predstojeće, projektom je u trećoj fazi planirano preseljenje krajnjih korisnika u novoizgrađenu zgradu, kao i rušenje preostalih objekata i zatim izgradnja treće i četvrte zgrade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)