IZGRAĐEN PRE UGOVORENOG ROKA: Mirović najavio otvaranje novosadskog Studentskog kulturnog centra u januaru

Z. GRUMIĆ

08. 11. 2023. u 15:02

NOVOIZGRAĐENI Studentski kulturni centar (SKC) u Novom Sadu, prvi je veći objekat isključivo namenjen kulturi koji je sagrađen u tom gradu posle 1981. godine, kada su Novosađani dobili zdanje Srpskog narodnog pozorišta, izjavio je danas predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović posle obilaska novog objekta SKC u kampusu Univerziteta.

ИЗГРАЂЕН ПРЕ УГОВОРЕНОГ РОКА: Мировић најавио отварање новосадског Студентског културног центра у јануару

Pres služba Pokrajinske vlade

Istakavši da su građevinski radovi završeni pre ugovorenog roka i napominjući da njihova vrednost premašuje 760 miliona dinara, Mirović je najavio da bi, nakon predstojećeg parternog uređenja okoline i opremanja zgrade, novi SKC trebalo da bude otvoren početkom iduće godine.

- Verujem da ćemo, kada ovaj objekat dobije upotrebnu dozvolu, u januaru moći da ugostimo umetnike i sve one koji žele da u kampusu Univerziteta u Novom Sadu pokažu i prikažu svoje stvaralačke domete.

Mirović je naveo i da će u novom, ultramodernom prostoru studenti imati priliku da zadovolje svoje kulturne potrebe kao i da će prostorije SKC-a biti otvorene i za realizovanje nekih drugih univerzitetskih programa i sadržaja.

- Studentski kulturni centar će u svom novom prostoru dobiti novi zamajac i biće u budućnosti važno mesto za sve one koji žele da iskažu i prikažu svoje stvaralaštvo – poručio je predsednik Pokrajinske vlade, koja je preko Uprave za kapitalna ulaganja finansirala izgradnju objekta.

U novoj zgradi SKC-a, površine oko 3.500 kvadratnih metara, biće smeštena multifunkcionalna koncertna sala sa 200 mesta za sedenje i 1.000 mesta za publiku koja će koncerte pratiti stojeći. Objekat ima i izložbenu galeriju kao i deo namenjen studentskim organizacijama.

Mirović je u razgovoru sa novinarima dodao da će za nekoliko nedelja biti pokrenut postupak za izgradnju studentskog restorana u okviru univerzitetskog kampusa, koji će imati površinu od skoro 4.000 kvadratnih metara.

- To će biti kruna osmogodišnjeg rada Pokrajinske vlade na svim važnim projektima u okviru Univerziteta - naglasio je Mirović.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)