IGOR MIROVIĆ POSETIO TITEL: Brinemo o manje razvijenim opštinama

Z. G.

07. 11. 2023. u 16:14

POKRAJINSKA vlada izdvojila je ukupno 460,5 miliona dinara za sveobuhvatnu rekonstrukciju i opremanje Doma kulture u Titelu, obnovu Zdravstvene stanice u Šajkašu i za dogradnju, obnavljanje i energetsku sanaciju objekta Predškolske ustanove „Plavi čuperak“ u Šajkašu, izjavio je danas predsednik vlade Igor Mirović nakon obilaska tih značajnih radova na području titelske opštine.

ИГОР МИРОВИЋ ПОСЕТИО ТИТЕЛ: Бринемо о мање развијеним општинама

Pres služba Pokrajinske vlade

- To je jedan od primera da sve što smo od investicija zajednički pripremili sa lokalnim samoupravama veoma brzo i na delu sprovodimo. Verujem da ćemo sve radove završiti u roku jer imamo veoma profesionalne izvođače radova - izjavio je Mirović.

Kako je navedeno u saopštenju, on je istakao i da će U Loku biti rekonstruisan hram Srpske pravoslavne crkve.

- Za iduću godinu pripremamo projekat sveobuhvatne rekonstrukcije fabrike pijaće vode u Titelu a u narednim godinama započećemo izgradnju sportske hale.

Predsednik Pokrajinske vlade je napomenuo da će uskoro biti nastavljena rekonstrukcija velikog broja ulica u svim mestima titelske opštine.

- Brinemo o manjim sredinama. Meni je Titel posebno na srcu zbog njegove istorije. Iz Titela potiču brojni stvaraoci koji su dali mnogo i za nauku, kulturu i prosvetu i mi imamo obavezu da građanima ove opštine vratimo jedan deo duga u odnosu na sve što su nam oni dali - poručio je Mirović.

Za rekonstrukciju i sanaciju Doma kulture u Titelu, objekta površine 854 kvadratna metra, iz pokrajinskog budžeta izdvojeno je 179,5 miliona dinara. Projektom su planirani građevinski radovi, rekonstrukcija elektroinstalacija i instalacija grejanja i hlađenja, kao i opremanje objekta. Nakon realizacije projekta, objektom kapaciteta do 400 mesta, sa multifunkcionalnom binom, upravljaće Narodna biblioteka „Stojan Trumić“, jedina ustanova kulture na teritoriji opštine Titel koja u svom sastavu ima jednu od najznačajnijih galerijskih zbirki u našoj zemlji, Spomen-galeriju „Stojan Trumić“ sa fondom od 616 značajnih umetničkih dela.

Za finansiranje rekonstrukcije, dogradnje i energetske sanacije PU „Plavi čuperak“ izdvojeno je 71,6 miliona dinara. Projektom je predviđeno rušenje dela starog i dogradnja novog objekta spratnosti P+1, čime će ukupan kapacitet vrtića biti oko 300 dece svih uzrasta iz naseljenih mesta titelske opštine. Za finansiranje rekonstrukcije zdravstvene stanice, koja je izgrađena šezdesetih godina prošlog veka, izdvojeno je 100 miliona dinara, čime će se stvoriti funkcionalan prostor za pacijente, osobe sa invaliditetom i medicinsko osoblje, i povećati energetska efikasnost objekta. Planirano je i formiranje pomoćnog prostora pedijatrije.

Predsednik Opštine Titel Dragan Božić izjavio je da bez podrške Pokrajinske vlade i Vlade Srbije te investicije ne bi moglo da budu realizovane niti bi ta opština mogla da se razvija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)