KROV NAD GLAVOM ZA MIRAN SAN: U Kraljevu potpisana 53 ugovora o neprofitnom zakupu socijalnih stanova (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

06. 11. 2023. u 18:05

Potpisivanjem obnovljenih ugovora sa kraljevačkom lokalnom samoupravom o neprofitnom zakupu takozvanih socijalnih stanova u naselju Branovac, 53 dosadašnja korisnika ovih stambenih jedinica obezbedilo je krov nad glavom svojim porodicama i za narenih pet godina.

КРОВ НАД ГЛАВОМ ЗА МИРАН САН: У Краљеву потписана 53 уговора о непрофитном закупу социјалних станова (ФОТО)

GU u Kraljevu

Ovi petogodišnji ugovori zaključeni su na osnovu Zakona o stanovanju i održavanju zgrada i Odluke o raspolaganju stanovima u svojini grada Kraljeva koji se dodeljuju kao stambena podrška izbeglim, raseljenim i socijalno ugroženim licima pod uslovima neprofitnog zakupa, ispod tržišne cene.

G.Šljivić

 

- Mnogo nam znači ovaj vid podrške i brige jer uz svu muku koja nas je svojevremeno zadesila veoma je važno da imamo svoj krov nad glavom po povoljnim uslovima. Nedavno su u zgradama okrečeni hodinici, obnavlja se krovna konstrukcija, menja se stolarija, znači postoje svi uslovi za normalan život i miran san - kaže Dragan Lazarević koji u stanu na Beranovcu živi već 15 godina.

GU u Kraljevu

Dragan Lazarević (desno) potpisuje ugovor

Kraljevo je, podsećamo, jedan od sedam gradova na području Srbije u kome su, u okviru Programa stanovanja i trajne integracije izbeglica u Srbiji, u periodu od 2005. do 2008. godine sagrađeni stambeni objekti. Od ukupno 76 stanova, 61 stambena jedinica namenjena je za izbegla i raseljena lica, a 15 za stambeno ugroženo stanovništvo.

GU u Kraljevu

 

- Kraljevčani su se borili za ovu državu, ali su i, nakon ratnih dejstava devedesetih godina na prostoru bivše Jugoslavije, primili veliki broj izbeglih lica sa područja Hrvatske, Bosne i Hercegovine, a 1999. godine u Kraljevo je sa područja Kosova i Metohije došao čitav jedan novi grad – rekao je dr Predrag Terzić, predsednik Privremenog organa grada Kraljeva uručujući ugovore. - Deo tih deo tih ljudi ostao je da živi u našem gradu, kupili su kuće i stanove, a za neke od njih, koji nisu imali dovoljno sredstava da sami obezbede smeštaj, uz pomoć donatora sazidane su zgrade na Beranovcu kako bi im se obezbedio dostojan život.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)