TUGA I BOL NE PRESTAJU: Na vrnjačkom groblju održan četrdesetodnevni pomen Stefanu Nedeljkoviću, žrtvi terora na KiM (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

02. 11. 2023. u 12:58

UZ pravoslavni parastos koji su služili sveštenici Žičke eparhije, na opštinskom groblju u Vrnjačkoj Banji danas je održan četrdesetodnevni pomen Stefanu Nedeljkoviću (31), jednom od trojice Srba koje su 24. septembra ove godine u Banjskoj na Kosmetu ubili pripadnici takozvane kosovske policije.

ТУГА И БОЛ НЕ ПРЕСТАЈУ: На врњачком гробљу одржан четрдесетодневни помен Стефану Недељковићу, жртви терора на КиМ (ФОТО)

G.Šljivić

Osim najbližih članova porodice, Stefanovom pomenu prisustvovali su mnogobrojni rođaci, kumovi, prijatelji, komšije i poznanici, kao i oni koji ga nisu poznavali, ali su došli da još jednom podele neizmernu tugu i bol sa neutešnim, ožalošćenim Nedeljkovićima.

G.Šljivić

 

Upravo kao što je to bio slučaj i na njegovom ispraćaju na večni počinak 1. oktobra, i ovom prilikom se kraj njegove večne kuće na groblju u Vrnjačkoj Banji u kojoj je živeo minulih godinu dana pre tragične smrti, okupio veliki broj ljudi iz rodnog Zvečana, iz Kraljeva i okoline, Kosmeta, centralne i svih drugih krajeva Srbije. Uz cveće, tihe jecaje, iskrene suze i zapaljene sveće, došli su da još jednom odaju počast i poklone se nevinoj žrtvi terora na severu Kosova i Metohije.

G.Šljivić

 

- Ostaviše tri divne kćerkice bez oca, roditelje bez brižnog sina, suprugu bez dobrog muža. Ni do danas, evo 40 dana kasnije, nismo saznali razlog – samo su neki od komentara koji su se mogli čuti na vrnjačkom groblju. - Na pitanja zašto je i kako ubijen Stefan, kako i zašto Igor i Bojan, odgovora nema, kao ni rezultata obdukcije iz Instituta za sudsku medicinu u Prištini. Zato smo mi tu, da čuvamo i negujemo uspomenu na Stefana, Igora i Bojana. Na sva stradanja mnogobrojnih Srba na našoj svetoj zemlji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)