32. „DANI ZORANA RADMILOVIĆA“: Slađani Zrnić „Zoranov brk“

S. M. J.

23. 10. 2023. u 10:44

GLUMICI Slađani Zrnić pripala je nagrada za glumačku bravuru, „Zoranov brk“ za ulogu Rajke Radaković u predstavi „Gospođica“ koju je po delu Ive Andrića i dramatizaciji Vanje Ejdus, režirala i adaptirala Đurđa Tešić.

32. „ДАНИ ЗОРАНА РАДМИЛОВИЋА“: Слађани Зрнић „Зоранов брк“

Foto: Pozorište "Zoran Radmilović"

Publika 32. „Dana Zorana Radmilovića“ nagradila je aplauzom izvođenje predstave „Gospođica“ u interpretaciji ansambla Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke, a Slađanu Zrnić za sjajnu bravuru u ovom delu koje je po tekstu Ive Andrića dramatizovala Vanja Ejdus, a režirala i adaptirala Đurđa Tešić.

- Svim glumcima je izazov da budu na nekom glumačkom festivalu, pa tako i na ovom u Zaječaru. Nagrada „Zoranov brk“ je veoma važna nagrada koja obavezuje, i ja vama ne  mogu sada da opišem kako se osećam. Iako sam ja dobila ovu prestižnu nagradu za glumca večeri, moram reći da ona pripada celom ansamblu. Jer „Gospođica“ nije izgrađena samo od mene nego od svih  glumaca koji stvaraju tu priču. Tako da verujem da sve moje kolege doživljavaju ovu nagradu kao svoju -  rekla je  Slađana Zrnić, prvakinja Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Foto: Pozorište "Zoran Radmilović"

Glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske

Uz Slađanu Zrnić ovu veliku priču o strasti i propasti, o nesrećnim, usamljenim i prevarenim ljudima, doneli su na sceni zaječarskog teatra u okviru programa 32. „Dana Zorana Radmilovića“ i glumci: Belinda Stijak, Pavle Pavić, Snježana Mišić, Nataša Ivančević, Bojan Kolopić i Danilo Kerkez. Priča koju su ispričali bila je propraćena muzikom kompozitora Vladimira Pejakovića. Scenografiju je uradila Dragana Purković Macan, dok je za kostime bila zadužena Ivana Ristić.

- U toku rada na predstavi nismo imali neka očekivanja i mislim da je baš zbog toga predstava i uspela. Imali smo samo očekivanje da ispričamo priču koja je kompleksna, iz romana koji je toliko zanimljiv, i da to prensemo publici. Takođe, imali smo zadatak da uvek imamo dobru probu i da uživamo dok radimo.  Bez toga predstava ne bi bila precizna, jer ona prosto zahteva da se bude izuzetno koncentrisan. Ipak, najlepše od svega je kako je reagovala publika i to je ono što nam daje podstrek da budemo sve bolji. Sigurni smo da smo na dobrom putu i da će se ova predstava još dugo igrati – dodala je Slađana Zrnić.

Nagradu za glumačku bravuru „Zoranov brk“ dobili su i Ozren Grabarić za ulogu Mefista u predstavi „(Pra)Faust“, Sena Đorović za Nanku u „Očevima i ocima“, Nenad Jezdić za ulogu Bore šnajdera i Dušan Kovačević za „Dekameron“.

Večeras je na programu festivala predstava “Čista kuća“ Ateljea 212 iz Beograda, a u utorak 24. oktobra u čast nagrađenih biće odigrana predstava zaječarskog pozorišta „Čehovljeva soba, sezona prva“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!