VINSKI PUT BLIŽI RUMUNIMA: U Vršcu grade novi lokalni put Mali Žam – Veliko Središte

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

18. 10. 2023. u 10:38

U VRŠCU počinje da se gradi novi lokalni put Mali Žam – Veliko Središte, koji će sve veći broj turista iz Rumunije direktno povezati sa turistički najatraktivnijim delom vršačkog atara, u kom se nalazi vinsko selo Gudurica, manastir Malo Središte sa istoimenim etno-selom, kao i put za Gudurički vrh, najviši u Vojvodini.

ВИНСКИ ПУТ БЛИЖИ РУМУНИМА: У Вршцу граде нови локални пут Мали Жам – Велико Средиште

Foto: Grad Vršac

Trenutno se izvode pripremni radovi i geodetsko obeležavanje buduće trase, koja podrazumeva asfaltiranje već postojećeg zemljanog atarskog puta, koji je registrovan kao nekategorisan. Njegova ukupna dužina biće šest kilometara.

Ti radovi će inicirati i proširenje Vinogradarske ulice u Velikom Središtu i Fruškogorske u Malom Žamu, koje je, inače, od graničnog prelaza Vatin udaljeno svega šest minuta vožnje.

-Više je parametara uticalo na realizaciju ove investicije. Put se odvaja neposredno nakon granice sa Rumunijom i značajno skraćuje dužinu putovanja do naših turističkih mesta, koja će na ovaj način još više dobiti na značaju – rekla je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Rumuni iz okoline Temišvara svakodnevni su gosti Vršca. Najviše posećuju naše restorane i vinarije. Samo tokom manifestacije „Dani berbe grožđa“ bude ih preko 20.000.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)