ĐAČKE PORUKE MIRA: Otvorena izložba povodom Dana sećanja na kraljevački oktobar 1941.

G. ĆIROVIĆ

17. 10. 2023. u 12:55

Povodom obeležavanja Dana sećanja na tragične događaje u Kraljevu oktobra 1941. godine, u holu Svečane sale Gradske uprave održana je dodela nagrada učesnicima literalnog i likovnog konkursa na temu „Zamislimo ljude pod Grdičkom kosom, / S jedinim životom, ukraj svoga grada”.

ЂАЧКЕ ПОРУКЕ МИРА: Отворена изложба поводом Дана сећања на краљевачки октобар 1941.

KC Ribnica

Ovom prilikom izloženi su radovi učenika osnovnih i srednjih škola Raškog okruga koji su učestvovali na konkursu KC „Ribnica“, uručene nagrade pobednicima i upriličena izložba antiratnih plakata đaka ovdašnje Umetničke škole.

Na likovnom konkursu prva nagrada pripala je Heleni Žojić i Dimitriju Nikoliću iz OŠ „Đura Jakšić” u Konarevu, druga učenicima OŠ „Svetozr Marković“ Eleni Gašić i Filipu Adžiću, a treća Jani Lazarević iz Medicinske škole i Teodoru Pejkoviću iz OŠ „Jovo Kursula”.

KC Ribnica

 

Prva nagrada na literalnom konkursu pripala je gimnazijalcu Bogdanu Pantoviću i Lari Radić iz OŠ „Jovo Kursula“, druga Nikolini Joksimović iz OŠ „Popinski borci“ u Vrnjačkoj Banji, a treća nagrada Srni Medarević iz OŠ „Četvrti kraljevački bataljon“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti