RIZIKOVALI SVOJE, DA SPASU TUĐE ŽIVOTE: Gradonačelnik Novog Sada uručio nagrade istaknutim policajcima

Lj.P.

06. 10. 2023. u 15:40

POLICIJSKIM službenicima koji su pokazali najviše hrabrosti, humanosti i požrtvovanosti u obavljanju svojih poslovnih zadataka, Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada, danas je uručio nagrade i u ime svih Novosađana zahvalio na iskazanom profesionalizmu i zalaganju.

РИЗИКОВАЛИ СВОЈЕ, ДА СПАСУ ТУЂЕ ЖИВОТЕ: Градоначелник Новог Сада уручио награде истакнутим полицајцима

FOTO. Pres služba grada

- Ni jedan grad ne može da bude prosperitetan ukoliko nije bezbedan – istakao je Đurić. - Jedan od osnovnih preduslova da Novi Sad nastavi da raste i da se razvija jeste osiguranje sigurnosti Novosađana i njihove imovine. U uslovima ugrožene bezbednosti i izazova današnjice u gradu koji raste, samo kroz odnos izgrađenog poštovanja i poverenja između Grada Novog Sada i Policijske uprave možemo zajedno održati visok nivo sigurnosti na novosadskim ulicama i, što je još važnije, delovati ohrabrujuće i preventivno.

Pomoću pozitivnih primera hrabrosti i požrtvovanosti policijaca koje danas nagrađujemo, kako je dodao gradonačelnik, plava uniforma se osnažuje i kao stub poverenja u školama za decu, a građanima poručuje da su policajci savesno, predano i odgovorno uvek tu za njih.

- Čestitam vam i u ime svih Novosađana vam se zahvaljujem, jer ste izložili opasnosti svoje živote da biste spasili tuđe i tako ste, pored službene dužnosti, pokazali i ljudske osobine koje bi svima trebalo da služe za primer – rekao je Đurić. - Grad Novi Sad će uvek biti tu, da konkretno nagradi vaš trud i zalaganje.

Deset nagrađenih policijskih službenika Policijske uprave u Novom Sadu: Zoran Alan, Momčilo Sovilj, Vladimir Isakov, Veljko Plećaš, Dejan Nikolić, Bojan Mijalčić, Slobodan Pajić, Momčilo Vujić, Siniša Nikolić, Marko Ćulibrk zaslužni su za brzo i efikasno rasvetljavanje osumnjičenih za dvostruko teško ubistvo u Futogu; istakli su se efikasnim i požrtvovanim radom na obezbeđenju „Egzit“ festivala; i ostvarili su izuzetne rezultate u oblasti bezbednosti saobraćaja, otkrivanja i sankcionisanja saobraćajnih prekršaja na području Grada.

U ime nagrađenih, gradonačelniku se zahvalio Bojan Mijalčić, policijski službenik Odeljenja saobraćajne policije ističući da je njemu i njegovim kolegama ovo priznanje podstrek i dodatna motivacija da odgovore svim izazovima vremena u kojem živimo, u službi koja sebe doživljava kao istinski servis svih građana.

Nagrada, u iznosu od po 40 hiljada dinara, dodeljuje se Rešenjem gradonačelnika, na osnovu Odluke o nagrađivanju policijskih službenika za ostvarene izuzetne rezultate u obavljanju policijskih poslova, od značaja za bezbednost ljudi i imovine građana i pravnih lica sa teritorije Grada Novog Sada.

Pored toga, Grad Novi Sad kontinuirano pomaže rad Policijske uprave kupovinom tehničkih sredstava za rad, motornih vozila, opreme za video nadzor, te je u saradnji sa MUP-om nedavno otvorena nova zgrada Policijske stanice „Stari grad“ u Radničkoj ulici, a investicionim planom za 2024. godinu Grad ima u planu rekonstrukciju šalter sale MUP-a na Bulevaru oslobođenja broj 143 u Novom Sadu, rekonstrukciju objekta u Kaću, kao i izgradnju tri nove policijske stanice na teritoriji Grada Novog Sada, i to na Klisi, na Detelinari i u Futogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)