NOVI VRTIĆ U LESKOVCU: Potpisan ugovor u Ministarstvu prosvete

I. M.

05. 10. 2023. u 18:01

Zamenica gradonačelnika Leskovca Lidija Dimitrijević, ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i predstavnici izvođača radova potpisali su ugovor o finansiranju i izgradnji novog vrtića u Leskovcu.

НОВИ ВРТИЋ У ЛЕСКОВЦУ: Потписан уговор у Министарству просвете

foto: I.Mitić

Novi predškolski objekat u ovom gradu obezbediće dodatnih 120 mesta za smeštaj dece. Prostiraće se na 780 metara kvadratnih, a investicija je vredna 102 miliona dinara.Rok za završetak radova je osam meseci od postavljanja kamena temeljca.

Zamenica gradonačelnika Leskovca Lidija Dimitrijević je kazala da novi vrtić leskovačke Predškolske ustanove „Vukica Mitrović“ neće u potpunosti zadovoljiti potrebe grada, ali da je korak bliže ka rešavanju situacije u kojoj se lokalna samouprava nalazi.

Izgradnja vrtića je deo projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ koje nadležno ministarstvo sprovodi uz podršku Svetske banke.

U planu je izgradnja i dogradnja 23 objekta u 22 lokalne samouprave što će obezbediti 11.000 novih mesta za smeštaj dece, dok će mentorskom podrškom odnosno obukom biti obuhvaćeno 12.000 vaspitača. Ukupna vrednost projekta je 47 miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave