UČILI O EKOLOGIJI,PRAVILI MOZAIK: Edukativna radionica novosadskog Udruženja „Čepom do osmeha“ sa osnovcima u Raškoj

Lj.P.

05. 10. 2023. u 11:34

ČISTO da se zna, 762 mališana učestvovalo je u ekološko-edukativni radionicama povodom Dečje nedelje, koje je novosadsko udruženje „Čepom do osmeha“ organizovalo u Raškoj, uz podršku Opštinske uprave u tom gradu i uz prisustvo načelnika Opštinske uprave Slobodana Ristovića i zamenika predsednika opštine Ilije Roglića.

УЧИЛИ О ЕКОЛОГИЈИ,ПРАВИЛИ МОЗАИК: Едукативна радионица  новосадског Удружења „Чепом до осмеха“ са основцима у Рашкој

FOTO: Čepom do osmeha

Članovi „Čepom do osmeha“ posetili su osnovne škole „Josif Pančić“, „Sutjeska“ i „Raška“ i družili se sa znatiželjnim učenicima, insprisani i rešeni da pomognu u sakupljanju čepova. Posle edukativnih radionica prilagođenih njihovom uzrastu, školarci su svoju kreativnost pokazali pravljenjem mozaika od plastičnih čepova.

U današnjem svetu koji se suočava sa sve većim izazovima vezanim za očuvanje okoline, edukacija o ekologiji i razvoj empatije postaju ključni elementi u formiranju budućih generacija. Osnovne škole igraju ključnu ulogu u oblikovanju stavova i vrednosti kod dece, stvaraju priliku za učenje o ekologiji i razvoju empatije prema osobama sa smetnjama u razvoju ili invaliditetom kroz ekološke radionice.

- Ekološko-edukativne radionice održane u osnovnim školama su, ne samo pružile korisno znanje o zaštiti životne sredine, već su i inspirisale mlađe generacije da se angažuju i preduzmu akciju – izjavila je Vanja Petković, predsednica udruženja. - Nadamo se da će ovi događaji služiti kao temelj za buduće inicijative i doprineti očuvanju naše planete za buduće generacije.

Tim „Čepom do osmeha“ nastavlja edukaciju najmlađih o temama reciklaže, primarne separacije otpada, ali i empatiji i toleranciji među ljudima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona