POLICIJSKA UPRAVA BOR: Smanjen broj krivičnih dela u prvih osam meseci

S. M. J.

28. 09. 2023. u 17:37

EVIDENTIRANO 721. krivično delo iz oblasti kriminaliteta, 626 iz oblasti opšteg kriminaliteta, zaplenjeno 17 kilograma droge – osmomesečni je bilans rada policijskih službenika na teritoriji Borskog okruga, saopšteno je na konferenciji za novinare Policijske uprave Bor.

ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА БОР: Смањен број кривичних дела у првих осам месеци

Foto: S.M.Jovanović

Broj krivičnih dela u prvih osam meseci ove godine  na teritoriji policijskih stanica u Boru, Negotinu, Kladovu i Majdanpeku manji je za 14 u odnosu na isti period prošle godine i iznosi 721 krivično delo iz oblasti kriminaliteta.

U oblasti opšteg kriminaliteta evidentirano je 628 krivičnih dela, za četiri više nego prošle godine. Nema nerasvetljenih težih krivičnih dela, ubistava, teških ubistava, oblika tih krivičnih dela u pokušaju, težih razbojništva, iznuda ...

-Procenat rasvetljenosti tih krivičnih dela u prvih osam meseci je preko 70 odsto i ukupno smo rasvetlili 190 krivičnih dela izvršenih od strane NN lica. U oblasti suzbijanja narkomanije podneli smo do sada 91 krivičnu prijavu, oko 10 manje nego prethodne godine ali niz predmeta je još uvek u radu, čekaju se veštačenja i broj će verovatno biti isti kao prošle godine – rekao je na konferenciji za novinare potpukovnik Zoran Milijić, načelnik Policijske uprave Bor.

U istom periodu zaplenjeno je 17 kilograma narkotika, od kojih 9,5 kilograma marihuane, preko sedam kilograma amfitamina, 211 grama kokaina i 300 grama heroina.

U oblasti javnog reda i mira ponete su 194 prekršajne prijave, za šest odsto manje nego lane.  Po poterama je pronađeno 100 osoba. Izvršeno je i  967 zahteva za proveru oružja i oko 1.400 drugih provera.

-  Imali smo 126 događaja i pojava registrovanih na teritoriji PU Bor na kojoj radi 41 škola, što je smanjenje od 15 odsto u odnosu na prošlu godinu. Takođe, nismo imali pojava koja su vezana za nasilje usmereno ka učenicima i nastavnom osoblju – dodao je potpukovnik Danko Kržanović, načelnik Odeljenja policije PU Bor.

Na teritoriji Borskog okruga u prvih osam meseci ove godine dogodilo se 216 saobraćajnih nezgoda, za 8,8 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

-Imali smo 132 saobraćajne nezgode sa nastalom materijalnom štetom, dok je 84 nezgoda bilo sa nastradalim osobama, što je manje za 26 odsto. U tim nezgodama, devet osoba je poginulo,  27 teže i 83 lakše povređeno. Beležimo smanjenje i teško povređenih osoba za 43 odsto i lako povređenih za 42 odsto - kaže potpukovnik Miša Dinčić, načelnik Odeljenja saobraćajne policije.

Saobraćajci su u Borskom okrugu podneli 1.045 prekršajnih prijava i 10.634 prekršajnih naloga.

-Zadržali smo 106 osoba koji su upravljali vozilom pod uticajem alkohola i 38 koji su vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci -dodao je Dinčić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu