SEDMI ZRENJANINSKI POLUMARATON: U trci učestvuju i gosti iz Kenije, Rusije, Amerike, Australije, Argentine, Islanda

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

26. 09. 2023. u 12:22

SEDMI Zrenjaninski polumaraton održaće se u nedelju, 1. oktobra.

СЕДМИ ЗРЕЊАНИНСКИ ПОЛУМАРАТОН: У трци учествују и гости из Кеније, Русије, Америке, Аустралије, Аргентине, Исланда

grad Zrenjanin

Svi učesnici moći će, kao i do sada, da učestvuju u više disciplina, od glavne polumaratonske trke na 21 kilometar, štafetne, tri puta po sedam kilometara, trke zadovoljstva na sedam kilometara, nordijskom hodanju, takođe na sedam kilometara i dečijoj trci.

- Start trke je u 11 časova. Ulice na trasi polumaratona zatvaraju se u 10 h za saobraćaj i biće zatvorene najkasnije do 14 časova, odnosno do prolaska poslednjih učesnika trke - kaže Miroslav Molnar, jedan od organizatora.

On napominje da je start i cilj sertifikovane staze u centru Zrenjanina, ispred Gradske kuće i da se trči se kroz centralne gradske ulice.

- Dečje trke počinju u devet časova. Najpre će trčati predškolci, a zatim i učenici nižih, pa onda i viših razreda osnovnih škola. Svako dete dobiće učesničku medalju, majicu, poklončiće, a za prva tri mesta obezbeđene su posebne medalje i diplome - ističe Kristina Bačić, predsednik Saveza za školski sport grada Zrenjanina.

Do sada je, kako poručuju organizatori, prijavljeno 880 takmičara, uključujući i neke iz inostranstva, četiri trkača iz Kenije, Rusije, Amerike, dva iz Hrvatske, dva iz Bosne i Hercegovine, po jedan iz Australije, Argentine, Islanda, kao i istaknute trkače iz Srbije, poput Đure Borbelja, prvaka Srbije u trčanju na duge staze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije