U SUBOTICI VIŠE OD TRI STOTINE UČESNIKA: U Maloj Bosni održani veliki sportski dan

J. L.

25. 09. 2023. u 16:08

NASELjE Mala Bosna u Subotici bilo je za vikend centar sportskih dešavanja na severu Bačke.

У СУБОТИЦИ ВИШЕ ОД ТРИ СТОТИНЕ УЧЕСНИКА: У Малој Босни одржани велики спортски дан

foto: TV Subotica

Drugi put, Udruženje građana „Tahles“ organizovalo je "Tahles sport fest" na terenima u centru sela, koje je okupilo više od tri stotine učesnika.

I stari i mladi su imali priliku da se oprobaju u različitim sportovima -  mačevanju, šahu, američkom fudbalu...

 - Svoje sportove predstavili su Klub američkog fleg fudbala "Blacks" iz Bajmoka, Šah Art, "Fighter" kik boks klub, Parastreličarski klub "VeteranI", Golubarski klub "Kosmos" iz Bajmoka, Školica sporta "Zmaj", deca iz OFK "Mala Bosna 2015" i Mačevalački klub "Spartak". Sportisti su promovisali svoje klubove i time dali svest o kvalitetu timske igre, sportskog i takmičarskog duha. Oni su posebno privukli pažnju dece, koja su bila jako radnoznala da probaju sve sportove - kažu iz Udruženja građana "Tahles".

Priliku da se predstave i možda zainteresuju mlade da im se priključe imali su, između ostalih, mačevaoci i šahisti koji su se rado odazvali druženju u Maloj Bosni.

-Mi smo se upravo i odazvali, kako bismo omogućili deci iz manjih sredina da igraju šah i da uživaju u igri. Ideja nam je i da osnojemo šahovsku sekciju u Maloj Bosni - kaže Goran Gabrić, iz Šahovske škole „Šah art“ Subotica.

Osim predstavljanja sportskih klubova, organizovano je i takmičenju u kuvanju kotlića, a prijavilo se ukupno 17 ekipa.

Ovo je drugi put da se organizuje sportski dan u selu, a osnovna ideja udurženja „Tahles“ jeste da se kulturna i sportska događanja u selu izdignu i ponude novi sadržaji stanovnicima, naročito najmlađima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)