UKLONJENO 9.500 TONA OTPADA: Leskovac obeležio 10 godina čišćenja divljih deponija

I. M.

25. 09. 2023. u 14:06

LESKOVAC je poslednjih deset godina, u tradicionalnim vikend akcijama, uredio više od 600 lokacija i očistio na stotine divljih deponija.

УКЛОЊЕНО 9.500 ТОНА ОТПАДА: Лесковац обележио 10 година чишћења дивљих депонија

foto: GU Leskovac

Sa ovih lokacija, od kojih su pojedine čišćene i više puta, uklonjeno je više od 9.500 tona otpada, a akcija je, pored svakodnevnih aktivnosti uređenja grada, trajala 728 dana.

Jubilej je obeležen aktivnostima u leskovačkom naselju Ančiki gde se uređivao prostor oko terena za male sportove. Popravljen i ofarban mobilijar, zasađene su sadnice breze, a uz nadležne, akciju je podržao i veliki broj građana.

Radi se o inicijativi gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića koju, u koordinaciji gradskog Odeljenja za zaštitu životne sredine, sprovode javno-komunalna preduzeća u saradnji sa Odeljenjem komunalne milicije i kompanijom PVV, kojoj je grad na Veternici, u javno-privatnom partnerstvu, poverio prikupljanje i deponovanje čvrstog komunalnog otpada.

Postoji potreba da akcija bude nastavljena, a građani su pozvani da čuvaju životnu sredinu. Tako bi doprineli lepšem izgledu grada, ali i uštedi novca iz gradskog budžeta koji se troši za ove namene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)