ZA VIŠE DVOTOČKAŠA NA ULICAMA: Grad Subotica obnavlja biciklističke staze

J. L.

13. 09. 2023. u 18:15

IAKO Subotica važi za "grad biciklista", biciklističkih staza je vrlo malo, a i to što ima je neretko u lošem stanju.

ЗА ВИШЕ ДВОТОЧКАША НА УЛИЦАМА: Град Суботица обнавља бициклистичке стазе

foto:J.L.

Kako bi tu sliku popravio i pružio mogućnost građanima da što više koriste dvotočkaše, Grad kontinuirano ulaže u obnovu biciklističkih staza.

Na Senćanskom putu su u toku radovi na rehabilitaciji biciklističke staze u dužini od jedan kilometar.

- Radi se deonica od Kumičićeve ulice do hotela "Patrija", u oba smera, a zatim ćemo nastaviti kroz Štrosmajerovu ulicu. Vrednost radova je oko 10 miliona dinara - ističe Ognjen Golubović, direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.- Čim završimo ovaj posao, počinjemo radove na izgradnji biciklističke staze na Somborskom putu koja će voditi do Poslovne zone "Mali Bajmok", ovim će biti ispunjen zahtev velikog broja ljudi koji su zaposleni u Industrijskoj zoni i koji na posao dolaze biciklima.

Inače, u planu je izrada studije o biciklizmu u Subotici koja će odrediti dalji tok razvijanja infrastrukture za vozače ovih dvotočkaša.

- Svesni smo kakva je situacija po pitanju biciklističkih staza kojih ima svega 38 kilometara što je veoma malo za grad ove veličine.  - dodaje Golubović i podseća da je prethodne godine rehabilitovano 3,8 kilometara biciklističkih staza. - Staze za bicikliste decenijama nisu obnavljane, rađene su osamdesetih godina prošlog veka i praktično su sve došle na red za rehabilitaciju. Sada imamo dva prioriteta – da je prometno i da je stanje loše, a kada se uradi,  studija će nam pokazati u kom pravcu treba dalje da idemo.

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)