OČISTILI PRIOBALJE SAVE, ŠUMU I GRADSKU PLAŽU: U akcija „Čisto iz ljubavi“ u Sremskoj Mitrovici prikupljene dve tone otpada

Lj.P.

08. 09. 2023. u 16:25

SIRMIJUM, prestonica Rimskog carstva, grad Svetog Dimitrija i mesto u kome na svega pa par koraka se prolazi kroz nekoliko milenijuma istorije. Humanitarno – ekološka organizacija „Čepom do osmeha“ iz Novog Sada, upravo u ovom gradu je organizovala akciju „Čisto iz ljubavi“, i čistili priobalje reke Save, odnosno deo keja, šumu i gradsku plažu.

ОЧИСТИЛИ ПРИОБАЉЕ САВЕ, ШУМУ И ГРАДСКУ ПЛАЖУ: У акција „Чисто из љубави“ у Сремској Митровици прикупљене две тоне отпада

FOTO: Čepom do osmeha

Prikupljeno je oko 2.100 kilograma opada, od čega 264 kilograma reciklabilnog, koji ide u humanitarne svrhe, odnosno prikupljena sredstva će biti iskorišćena za kupovinu jednog od pomagala za decu sa smetnjama u razvoju.

U akciji je učestvovalo 107 volontera, sa kojima su čistili koordinatori za Sremsku Mitrovicu Emilija i Bane Đukić i njihova dedžca, najmlađi volonteri Kristina i Ognjen, učenici mitrovačke gimnazije na čelu sa profesorom Stefanom Nedićem, Ekonomska škola „9. maj“ koju je predvodila proofesor ekologije Olivera Radisavljević, učenici OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ uz direktorku Sanju Tucaković i nastavnicu Tatjanu Ljubišić i JKP „Komunalije“.

- Drago nam je da je plaža ćista, ali voda je nanela dosta otpada. Uz to sakupili smo gume, krevete, lance, kante, gajbice, burad, tepihe, mnogo kabastaog otpada koji su neodgovorni pojedinci odložili na priobalju – izjavila je Vanja Petković, predsednik novosadskog udruženja „Čepom do osmeha“. - Mladi Mitrovčani su se pridružili akciji čišćenja njihovog grada.

Eko karavan nastavlja sa svojom akcijom, sledeća destinacija je Obrenovac, a do kraja ciklusa čistiće Bečej i Vrbas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)