KAKO SE SVE UČENICI SNALAZE ZA KNJIGE: Tehnološka škola u Paraćinu organizuje bazar (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

07. 09. 2023. u 15:19

PRODAJTE, zamenite, pozajmite ili poklonite jedni drugima stare udžbenike na tradicionalnom Bazaru polovnih knjiga Tehnološke škole u Paraćinu!

КАКО СЕ СВЕ УЧЕНИЦИ СНАЛАЗЕ ЗА КЊИГЕ: Технолошка школа у Параћину организује базар (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Ovo je uobičajena najava svojevrsne inovativne trgovine koju ova srednja škola organizuje svakog septembra na početku školske godine.

Zajednička akcija kolektiva i đaka održana je i sada 6. i 7. septembra. Tokom jednog sata, koliko je trajala, veliki broj udžbenika promenio je vlasnika. Kupovale su se kopije, ali i originalna izdanja. Dobro za đake, a olakšica za roditelje kada je u pitanju kućni budžet.

Milica Milojković prodavala je "za siću“ zaostale udžbenike iz svih godina za smer farmaceutski tehničar. Ona je ovog leta stigla do srednjoškolske diplome, pa hoće da „utopi" knjige koje će njenim mlađim drugarima dobro doći.

- Iz svih godina imam po neku knjigu. Na ovim bazarima bila sam u obe uloge, i prodavac, i kupac, pa znam koliko to puno znači – priča Milica.

Na naše oči vlasnika je za 300 dinara promenila gramatika srpskog jezika, koja je udžbenik za drugu godinu. – Još uvek nabavljam potrebne udžbenike. Kupujem polovne jer je mnogo jeftinije. A i lakše mi je da učim jer je ono najvažnije već podvučeno – priča jedan od kupaca, Luka Pejčinović.

Tehnološka škola već nekoliko godina organizuje ovakve bazare, i to vrlo uspešno. Zadovoljni su svi, a najviše roditelji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)