SUSRET POVODOM NOVE ŠKOLSKE GODINE: Tradicionalni sastanak gradonačelnika Leskovca sa direktorima škola

I. M.

01. 09. 2023. u 15:44

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović održao je radni sastanak sa direktorima svih škola, predškolske ustanove i rukovodiocima privatnih vrtića na teritoriji grada, a povodom početka nove školske godine.

СУСРЕТ ПОВОДОМ НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ: Традиционални састанак градоначелника Лесковца са директорима школа

foto: GU Leskovac

- Na nama je da deci obezbedimo prostor, sredstva i prave učitelje, da im pružimo sve resurse koji će im olakšati put sticanja znanja i veština, a na njima je da pruženo pametno iskoriste, da dostignu svoj puni potencijal, u skladu sa svojim interesovanjima, i postanu ličnosti kojima ćemo se svi mi zajedno ponositi – poričio je Cvetanović i naglasio da za oblast obrazovanja Leskovac iz svog budžeta izdvaja 1,1 milijardu dinara.

Ovakvi sastanci na kojima se razgovara o postignutim rezultatima i problemima u funkcionisanju leskovačkog školstva postali su tradicionalni, a osim 1. septembra, održavaju se i početkom drugog polugodišta.

Prvi čovek Leskovca je povodom početka nove školske godine posetio i Osnovnu školu „Radoje Domanović“ u Manojlovcu gde je đacima prvacima uručio rančeve i druge prigodne poklone, a uz podsećanje da će njihovi roditelji dobiti i novčanu pomoć za nabavku udžbenika.

U školi u Manojlovcu su okončani radovi na energetskoj sanaciji objekta. Uređena je fasada i popravljen krov, a vrednost radova je 8,5 miliona dinara. Ranije je na ovom objektu zamenjena stolarija i uvedeno centralno grejanje, a škola je dobila i novi sportski teren.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)