KANDIDATI ZA DOBROVOLJNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA ISPRAĆENI U NOVOM SADU: Na šestomesečnoj obuci 23 mladića i tri devojke

Z. GRUMIĆ

31. 08. 2023. u 15:15

U CENTRU Ministarstva odbrane u Novom Sadu danas je ukupno 26 kandidata, među kojima su tri devojke, potpisalo ugovore o dobrovoljnom služenju vojnog roka sa oružjem i vojnostručnom osposobljavanju za rezervne oficire. Oni će vojnu obuku obaviti u narednih šest meseci u nekoliko centara Vojske Srbije.

КАНДИДАТИ ЗА ДОБРОВОЉНО СЛУЖЕЊЕ ВОЈНОГ РОКА ИСПРАЋЕНИ У НОВОМ САДУ: На шестомесечној обуци 23 младића и три девојке

Z. grumić

Na svečanom ispraćaju kandidata na odsluženje u septembarskom uputnom roku, kojem su prisustvovali predstavnici Grada, Južnobačkog upravnog okruga, Vojske Srbije i drugi gosti, načelnik Centra potpukovnik Dragan Dimoski je istakao da ti mladi ljudi na taj način nastavljaju tradiciju svojih očeva, dedova i pradedova, da rado odlaze u vojsku i da se kasnije odazivaju na poziv da brane svoju otadžbinu.

- Nakon odsluženja vojnog roka svi kandidati mogu da konkurišu i da zasnuju radni odnos u Vojsci Srbije, u svojstvu profesionalnog vojnika – napomenuo je potpukovnik Dimoski.

Pozdravljajući prisutne, zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac je čestitao momcima i devojkama koji su, kako je rekao, prihvatili izazov i odazvali se pozivu za dobrovoljno služenje vojnog roka.

- Ovim gestom pokazali ste koliko volite svoju državu a vaša posvećenost i ljubav prema našoj Srbiji iziskuje duboko poštovanje – naglasio je Crnobarac i dodao da Vojska Srbije nije samo oružana sila koja deluje u slučaju rata nego je uvek tu kada god se dese neke nemile situacije, da zaštiti građane i njihovu imovinu.

On je naglasio da je Grad Novi Sad uvek spreman da pomogne Vojsci i da doprinese poboljšanju položaja njenih pripadnika.

Kandidati za rezervne oficire Kristina Mašić i Branko Milojević izjavili su da ovaj poziv za njih predstavlja veliki izazov i da, nakon završetka obuke, žele da doprinesu sopstvenom napretku u poslu i razvoju Vojske Srbije.

Mladići i devojke imaće novu priliku da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka u sledećem, decembarskom uputnom roku. To mogu da učine dolaskom u neku od kancelarija MO na teritoriji Južnobačkog upravnog okruga, elektronskim putem preko portala eUprava i u ekspoziturama JP „Pošta Srbije“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)