VIŠE NEĆE MORATI DA IDU U DRUGE GRADOVE: Uređaj za magnetnu rezonancu stigao u zrenjaninsku bolnicu (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

13. 08. 2023. u 11:52

APARAT za magnetnu rezonancu od 1,5 tesla, iz novosadskog Kliničkog centra Vojvodine, dopremljen je u Bolnicu u Zrenjaninu.

ВИШЕ НЕЋЕ МОРАТИ ДА ИДУ У ДРУГЕ ГРАДОВЕ: Уређај за магнетну резонанцу стигао у зрењанинску болницу (ФОТО)

Grad Zrenjanin

To je prvi put u istoriji da zrenjaninska bolnica dobija magnetnu rezonancu, a građani više neće morati da odlaze u druge gradove zbog ove dijagnostike.

Dogradnjom zgrade i adaptacijom dela hola Nove bolnice, obezbeđen je prostor za smeštaj značajnog aparata.

- Veliki dan za našu bolnicu, grad Zrenjanin i zdravstvo celog regiona. Očekivanja su da će do početka septembra svi radovi budu završeni, nakon čega sledi dobijanje dozvola, a procena je da u periodu između 15. septembra i 1. oktobra odradimo i prva snimanja – ponosno je naglasio dr Igor Kitaresku, direktor zrenjaninske Bolnice, uz napomenu da će se radiolozi zrenjaninske bolnice obučavati u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu i da će se najpre raditi snimanja glave, kičme, abdomena i male karlice, jer su najfrekventniji i najbitniji magneti za urgentna stanja.

Direktor Bolnice u Zrenjaninu se zahvalio pokrajinskom sekretaru, profesoru dr Zoranu Gojkoviću i profesorki dr Editi Stokić iz Kliničkog centra Vojvodine, koji su doprineli da magnetna rezonanca stigne baš u Zrenjanin.

Lekari zrenjaninske Bolnice, uz ogroman entuzijazam najavljuju da će se truditi da velikom frekvencom rada, liste čekanja svedu na minimum. 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti