UDESA MANJE NEGO LANE: Tokom jula na području PU Kraljevo 47 saobraćajnih nezgoda

G. ĆIROVIĆ

08. 08. 2023. u 11:37

Na području Policijske uprave u Karljevu tokom prošlog meseca, prema zvaničnoj statistici, evidentirano je ukupno 47 saobraćajnih nezgoda, odnosno za 25 odsto manje nego u istom periodu prošle godine kada su registrovana 63 udesa.

УДЕСА МАЊЕ НЕГО ЛАНЕ: Током јула на подручју ПУ Краљево 47 саобраћајних незгода

G.Šljivić (arhiva)

U saobraćajnim nezgodama nastradalo je jedno, a lakše i teže je povređeno 31 lice, što je za 55 odsto manje nego u julu 2022. kada je u udesima na putevima kraljevačkog kraja povređeno 55 osoba.

Tokom prošlog meseca pripadnici saobraćajne policije sankcionisali su 2.932 prekršaja, od kojih je najčešći prekoračenje brzine – 1.491. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 114 vozača, a zbog upravljanja pod dejstvom psihoaktivnih supstanci 21.

Iz kraljevačke saobraćajne policije i ovom prilikom apeluju na sve učesnike saobraćaja da poštuju ograničenje brzine kretanja, da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol ili psihoaktivne supstance i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima, kao i da vožnju prilagode uslovima puta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije