U SUBOTU BESPLATAN ULAZ NA „ŠTRAND“ : Novosadsko kupalište ponovo otvoreno za posetioce

S. B.

28. 07. 2023. u 16:04

NOVOSADSKA plaža "Štrand", na kojoj su u prethodnih desetak dana sanirane posledice olujnog nevremena, od subote 29. jula, ponovo će biti otvorena za posetioce a ulaz će taj dan biti slobodan.

У СУБОТУ БЕСПЛАТАН УЛАЗ НА „ШТРАНД“ : Новосадско купалиште поново отворено за посетиоце

Gradsko zelenilo

Ekipe "Gradskog zelenila" su sa nadzorom i stručnjacima sa Instituta za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu proverili stanje kupališta posle sanacije, oštećene i zacepljene grane su uklonjene kao i ostaci biomase.

Miloš Egić, direktor „Gradskog zelenila, javnog komunalnog preduzeća koje vodi brigu o kupalištu, ističe da je izuzetno zahvalan Novosađanima na razumevanju i podršci koju su pružili tom preduzeću.

- Imali smo od 19. jula, više od 2.000 intervencija na teritoriji celog grada. Oboreno je više od 2.000 stabala.Na „Štrandu“ je oboreno i polomljeno 35 stabala. Oštećena su tri ugostiteljska objekta, pet kandelabra, oštećeni su betonski stubovi i ograda oko kupališta. Na odbojkaškim terenima uništeni su stubovi i zaštitna ograda terena, a uništen je i deo ograde i stubovi igraonice. Radimo na uklanjanju posledica nevremena i još jednom se zahvaljujemo Novosađanima što strpljivo i s razumevanjem čekaju da posledice štete u našem gradu budu sanirane. Nastavićemo sa redovnim održavanjem i uređenjem „Štranda“, a posetioce molimo da još neko vreme budu pažljivi kako bismo izbegli potencijalne opasnosti od novih oštećenja koje se mogu pojaviti u narednom periodu - kaže Egić.

Štrand je zatvoren 21. jula zbog sanacija posledica superćelijske oluje koja je 19. i 21. jula pogodila Novi Sad.

Radnici "Zelenila" i ostalih javnih preduzeća i privatnih kompanija koje su se pridružile, nastavljaju da udruženim snagama uklanjaju posledice nevremena u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)