UNAPREĐENJE POSLOVNE INFRASTRUKTURE: Knjaževcu i Zaječaru skoro 340.000 evra za projekte

S. M. J.

27. 07. 2023. u 16:37

EVROPSKA unija će preko programa EU PRO Plus podržati unapređenje poslovne infrastrukture u 18 lokalnih samouprava, među kojima su i projekti iz Zaječara i opštine Knjaževac.

УНАПРЕЂЕЊЕ ПОСЛОВНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ:  Књажевцу и Зајечару скоро 340.000 евра за пројекте

FOTO: S. M. Jovanović

Među 18 lokalnih samouprava u regionima južne, istočne i zapadne Srbije i Šumadije sredstva za  projekte izgradnje ili rekonstrukcije i infrastrukturnog opremanja industrijskih zona, turističkih lokacija, kao i za projekte izrade tehničke dokumentacije u svrhu razvoja poslovne infrastrukture dobili su i grad Zaječar i opština Knjaževac.

U opštini Knjaževac posredstvom programa EU PRO Plus, koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije, biće realizovan projekat  “Zdrav i opušten - početak zdravstvenog i spa turizma u Knjaževcu”, čija je ukupna vrednost 292.384 evra.

Projekat podrazumeva radove na unutrašnjim, elektro i mašinskim instalacijama na Rehabilitacionom centru i banji „Banjica“ u Rgoštu, koji su namenjeni lečenju, rehabilitaciji i savremenoj fizikalnoj terapiji uz podršku lekara specijalista i opremljeni i postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda i koristi toplotne pumpe za grejanje i hlađenje. 

Iz programa EU PRO Plus za ove namene izdvojeno je 263.146 evra, dok će lokalna samouprava uložiti 29.238 evra.

Grad Zaječar će za izradu tehničke dokumentacije za tematski park „Rimski imperatori“ dobiti 76.397 evra i uložiti 19.099 evra. 

Projekat predviđa izradu tehničke dokumentacije za tematski park u turističkoj zoni Kraljevica a uključuje postavljanje skulptura 17 rimskih vladara, uz izgradnju staza, fontana i zelenila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!