OLUJA ODLOŽILA PROSLAVU NA DVA TOČKA: Entuzijasti iz Kruševca večeras vožnjom obeležavaju Međunarodni dan bicikala (VIDEO)

S.BABOVIĆ

14. 07. 2023. u 16:00

OLUJNO nevreme sprečilo je bicikliste u Kruševcu da proslave 3.jun, koji se u svetu slavi kao Međunarodni dan bicikala.

ОЛУЈА ОДЛОЖИЛА ПРОСЛАВУ НА ДВА ТОЧКА: Ентузијасти из Крушевца вечерас вожњом обележавају Међународни дан бицикала (ВИДЕО)

Foto FB Bela stena

Nepogode, jaki vetrovi, pljuskovi, praćeni gradom nisu dozvolili vožnju ni do kraja meseca. Kruševački biciklisti, međutim, nisu odustali od promovicije biciklizma.

Rekreativnu gradsku vožnju organizuju večeras od 19 sati. Pozivaju sve zaljubljenike u vožnju na dva točka da im se pridruže na platou između Hale sportova i gimnastičke sale „Soko“ od 18,45. Voziće se gradskim ulicama.

Ceo događaj priprema Sportski savez, Savet za bezbednost saobraćaja i KPB Bela stena. Dobrodošli su svi oni koji vole bicikle ili su spremni da bar na nekoliko sati zaborave na automobile.

Kruševac je 2017.godine usvojio Plan održive mobilnosti, koji podrazumeva i neku vrstu prednosti biciklizma, pešačenja i javnog prevoza u odnosu na vožnju putničkim automobilima.

Prema poslednjim podacima Saveta za bezbednost saobraćaja, u saobraćaju na kruševačkim ulicama, biciklisti učestvuju sa oko tri posto. 

U Kruševcu se gradi i veliki sportski kompleks na otvorenom, gde će biciklisti dobiti nove staze i posebnu adrenalisku stazu.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)