POČAST PODMLATKU METALOPLASTIKE: Gradonačelnik Šapca ugostio mlade šampione

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

04. 07. 2023. u 12:38

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić ugostio je mlade šampione države u rukometu, generacije 2008/2009. i 2010/2011. rukometnog kluba „Metaloplastika“, njihove trenere i rukovodstvo. Nakon upućenih čestitki za postignut uspeh, razgovaralo se o budućnosti rukometa u Šapcu.

ПОЧАСТ ПОДМЛАТКУ МЕТАЛОПЛАСТИКЕ: Градоначелник Шапца угостио младе шампионе

Foto:V.Mitrić

- Presrećan sam što smo vraćanjem sportske hale „Zorka“ učinili da sportisti imaju veliki broj termina za trening i da od njih pravimo velike rukometne šampione. Radili smo dosta i na dovođenju stručnjaka koji imaju i evropska iskustva u svom radu da bi napravili od „Metaloplastike“ ponovo šampionsku ekipu, kako mlađu, tako i seniorsku - naveo je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Generacija 2008/2009. dve godine unazad nije izgubila nijedan meč, na šta su treneri posebno ponosni. Pojedinačna priznanja dobili su Vukašin Milovanović za najboljeg srednjeg beka, Stefan Stojinović, najbolji desni bek i Strahinja Stanojlović kao najbolje desno krilo. Veliki trud i rad na kraju su se isplatili, a mladi šampioni nastaviće da postižu vrhunske rezultate, uz dobre uslove, zbog čega su zahvalni rukovodstvu grada.

U generaciji 2010/2011. pojedinačna priznanja zaslužili su Pavle Popović kao najbolji igrač prvenstva i najbolji desni bek, kao i Vuk Stojinović – najbolji srednji bek.

U školi rukometa „Metaloplastika“ ima oko 220 dečaka uzrasta od 2006. do 2015. Sudeći po dosadašnjim rezultatima, pred njima je svetla budućnost. Prvi tim je sezonu završio na trećem mestu i time izborio nastup na evropskoj sceni, dok je trofej pobednika Super kupa pripao „Metaloplastici“.

Iz redova ovog kluba Šapčani imaju reprezentativce Srbije, a čak pet igrača deo je juniorske reprezentacije, koja je na Svetskom šampionatu osvojila četvrto mesto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?