OTVARA VRATA ZA NEKOLIKO MESECI: Loznica dobija novu bolnicu, hirurško-ginekološki blok (FOTO)

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

03. 07. 2023. u 18:00

NOVA bolnica u Loznici - Hirurško-ginekološki blok, počeće da radi za nekoliko meseci. Uslov je da novi kredit sa Evropskom bankom bude ratifikovan u Skupštini Srbije.

ОТВАРА ВРАТА ЗА НЕКОЛИКО МЕСЕЦИ: Лозница добија нову болницу, хируршко-гинеколошки блок (ФОТО)

Foto:V.Mitrić

To je istakla ministarka zdravlja, profesor dr Danica Grujičić, koja je u pratnji Vidoja Petrovića, gradonačelnika Loznice, posetila sva odeljenja Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" i Opšte bolnice.

- Videla sam ovu novu bolnicu, koju svaki grad može da poželi - rekla je ministarka. - Nažalost, došlo je do nekog zastoja u ovom kreditu, kojim se nabavlja oprema. Za to ne možemo kriviti ni rukovodstvo bolnice, niti grada, jer oni na to nisu mogli da utiču. Kada prođe ratifikacija novog kredita sa Evropskom bankom u Skupštini i tender će se završiti i oprema isporučiti. Za koji mesec ta nova bolnica će početi da radi u punom obimu.

Ukazujući da su dobro renovirana odeljena internog i neurologije, ministarka je istakla da sledi obnova još jednog bolničkog dela. Brine je, međutim, "onkologija, koja u nekom od rekonstruisanih delova mora dobiti svoje mesto, jer u njoj 200 pacijenata dobijaju redovnu terapiju". Zamolila je mlade kolege da se posvete toj specijalizaciji.

- Verujte za dve-tri godine biće više onkološlkih nego kardiovaskularnih bolesnika - naglasila je ministarka, najavljujući osnivanje zdravstvenog centra. - Dom zdravlja i bolnica su u jednom prostoru i besmisleno je da oni budu potpuno dve odvojene celine i to treba da se objedini. Posebna pažnja mora da se vodi u organizaciji posla, da bi pacijenti bili zadovoljni, jer samo onda kada imaju poverenje u svoje lekare i kada su lekari dostupni može da se kaže da se ide kako treba.

Stanovi za lekare

- Svi koji su počeli da rade tokom pandemije kovida, i sestre i lekari, biće zaposleni za stalno. To je odluka vrha države - rekla je ministarka Grujičić. - Lepa je vest da bi grad mogao da obezbedi besplatan stan lekarima koji bi, ovde, došli da rade. To je dobar način da mladi lekari i mlade sestre dođu u manja mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)