U PARAĆINU SUTRA IZLOŽBA NA OTVORENOM: Predstavljaju se urbanistička rešenja za uređenje kompleksa „7. juli“

Зорана Рашић
Zorana Rašić

02. 07. 2023. u 18:27

NA GLAVNOM gradskom platou u centru grada sutra će biti postavljena izložba idejno-urbanističkih rešenja uređenja prostora kompleksa „7. juli“ na Karađorđevom brdu iznad Paraćina.

У ПАРАЋИНУ СУТРА ИЗЛОЖБА НА ОТВОРЕНОМ: Представљају се урбанистичка решења за уређење комплекса „7. јули“

Foto: Z. Rašić

U pitanju su rešenja koja su po konkursu u organizaciji Opštine Paraćin i Katedre za urbanizam i prostorno planiranje Građevinsko-arhitektonskog fakulteta (GAF) Univerziteta u Nišu radili studenti treće godine arhitekture u okviru jednog od svojih predmeta, kako bi dali dobre ideje koje potom mogu biti iskorišćenje prilikom projektovanja pomenutog prostora.

Ova izložba najboljih rešenja – studentskih radova, već je bila predstavljena 30. juna u zgradi Ragionalnog inovacionog startap centra u tom gradu, kada je predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević uručio nagrade pobednicima konkursa, nakon što je žiri proglasio prva tri mesta.

Prvu nagradu osvojio je rad tima koji su činili studenti Jana Stanković, Boško Živković i Luka Slavić.

Izložba se sada organizuje na otvorenom kako bi se Paraćinci u što većem broju upoznali sa mogućim rešenjima ovog prostora, odnosno namerom Opštine da se nekadašnji sportski kompleks  preuredi i pretvori u prostor koji bi žitelji grada na Crnici sa radošću koristili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)