PRIZNANJA TRUDU I ISTRAJNOSTI: Vidovdanske nagrade dodeljene najuspešnijim osnovcima i srednjoškolcima

E.V.N.

29. 06. 2023. u 07:15

U GRADOVIMA Srbije juče su dodeljene Vidovdanske nagrade kao priznanja za postignute uspehe na takmičenjima tokom školovanja.

ПРИЗНАЊА ТРУДУ И ИСТРАЈНОСТИ: Видовданске награде додељене најуспешнијим основцима и средњошколцима

b. grujić

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić uručio je 1.105 Vidovdanskih nagrada, za ukupno 909 učenika. 

- Danas je Vidovdan, i u našem narodu kažu da ono što danas vidimo to je budućnost, to je putokaz za naš narod, a ono što ja danas vidim, to ste vi. Vi ste ta budućnost kako našeg grada, tako i naše države. Želim vam da nastavite dalje marljivo da radite kao i do sada, da volite svoj grad i budete ponosni na njega i svoju zemlju - rekao je Đurić. 

Srednjoškolac Mihajlo Ninkov jedan je od najuspešnijih učenika, a za njega ova nagrada predstavlja simbol izuzetnih dostignuća. 

- Ova nagrada je nagrada za zalaganja i predanosti svih nas. Ona naglašava važnost rada, truda i istrajnosti u postizanju uspeha. Takmičenja nam s jedne strane pružaju mogućnost znanja, ali su i izvor motivacije i inspiracije, podstiču nas da razvijamo kritičko razmišljanje, istraživački duh i sposobnost rešavanja kompaktnih problema - rekao je Ninkov. 

Za najbolje i novac 

- UZ zahvalnice, Vidovdanska nagrada podrazumeva i novčani deo, pa su tako đaci generacija dobili po 12.000 dinara, a ostali od šest do deset hiljada dinara u zavisnosti od osvojenog mesta na takmičenjima. Nadam se da će ova nagrada postati tradicionalna i da će iz godine u godinu još više dobiti na značaju - rekao je, prilikom dodele Vidovdanske nagrade, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Među najuspešnijim školama tokom prethodne školske godine bila je Osnovna škola "Jovan Jovanović Zmaj", a direktor ove ustanove, Radivoje Stojković, đacima je poručio da bi svaki put iznova trebalo da pomeraju granice.  Kao podstrek i podrška, nagrade su ove godine prvio put uručene i kraljevačkim đacima. Uz prigodan program, u Svečanoj sali Gradske uprave, nagrade je primilo ukupno 110 učenika, od kojih je 33 đaka generacije iz svih ovdašnjih osnovnih i srednjih škola, kao i oni koji su iz nastavnih predmeta na republičkim i na međunarodnim takmičenjima i smotrama znanja, likovnim i sportskim nadmetanjima, osvojili jedno od prva tri mesta. 

Centralni deo tradicionalne Vidovdanske akademije, koju su priredili Grad Zrenjanin i organizacija "Svetosavlje", bilo je uručenje nagrada za 39 učenika generacije u zrenjaninskim osnovnim i srednjim školama u školskoj 2022/23. godini. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)