NAGRAĐENI UČITELJI ZA USPEH ĐAKA: Paraćinci trostruki šampioni na „Malim olimpijskim igrama“ (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

25. 06. 2023. u 17:28

NA DRŽAVNOM takmičenju u sistemu školskog sporta „Male olimpijske igre“ ekipe OŠ „Momčilo Popović Ozren“ iz Paraćina osvojile su zlata za sva tri razreda, što je neverovatan uspeh nikad ostvaren do sada.

НАГРАЂЕНИ УЧИТЕЉИ ЗА УСПЕХ ЂАКА: Параћинци троструки шампиони на „Малим олимпијским играма“ (ФОТО)

Foto: Fejsbuk/OŠ Momčilo Popović

To je bio povod da Savez za školski sport opštine Paraćin učitelje ovih šampiona – koji su ujedno bili selektori i vođe ekipa – nagradi plaketama, koje su uručene na Skupštini ove sportskog udruženja.

Zbog dugogodišnje podrške razvoju školskog sporta i strpljiv rad sa decom priznanja su dobili: Snežana Trifunović, Vesna Stefanović, Goran Stefanović, Zoran Mikić i Nataša Stefanović,  dok je posebna plaketa za izuzetan doprinos razvoju školskog sporta dodeljena profesoru Miodragu Stefanoviću, koji ove godine ide u penziju.

 Paraćinska opština i Pomoravski okrug procentualno su najzastupljeniji u školskom sportu Srbije, rekao je tom prilikom koordinator Saveza za školski sport Srbije, Darko Bajkić.

„Male olimpijske igre“  predstavljaju takmičenje u poligonu spretnosti koje je namenjeno osnovcima - učenicima prvog, drugog i trećeg razreda, a ova paraćinske škola učestvuje na tim nadmetanjima već petnaestak godina.

I do sada su najmlađi učenici postizali vredne rezultate, ali se  nikada nije desilo da jedna škola bude najbolja u sve tri kategorije, što je prvi put uspelo agilnim učenicima OŠ „Momčilo Popović“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI SU ZAPANJENI: Ovo što je Nikola Jokić bez lopte uradio najboljem defanzivcu NBA lige - nisu mogli ni da sanjaju (VIDEO)