DARIJA PONOS DVE ŠKOLE:Đak generacije Muzičke škole u Paraćinu, pohađa OŠ „Stevan Jakovljević“

Зорана Рашић
Zorana Rašić

21. 06. 2023. u 17:57

MUZIČKA škola „Milenko Živković“ u Paraćinu nagradila je za školsku 2022/2023. godinu titulom đaka generacije učenicu Dariju Vučetić.

ДАРИЈА ПОНОС ДВЕ ШКОЛЕ:Ђак генерације Музичке школе у Параћину, похађа ОШ „Стеван Јаковљевић“

Foto: Fejsbuk/OMŠ Milenko Živković

Ova petnaestogodišnja devojčica završila je ove nastavne godine šesti razred gitare u klasi profesora Aleksandra Stojića, a OMŠ u Paraćinu upisala je 2013, kada je krenula u muzičko zabavište.

Darija je prve nagrade na svom instrumentu na brojnim takmičenjima počela da osvaja 2017. godine, kada je bila druga na festivalu u Nišu. Od tada je dobila brojne nagrade i priznanja na državnim i međunarodnim muzičkim takmičenjima i festivalima.

 Između ostalog, prošle godine bila je prva na Memorijalu „Kosta Manojlović“ u Smederevskoj Palanci, a 2023. osvojila je prvu nagradu na Pančevačkom međunarodnom gitarskom takmičenju, drugu nagradu na Republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola Srbije, održanom u Beogradu i prvu na takmičenju iz teorije muzike u Lazarevcu.

Darijom se ponose dve škole, jer je ova nadarena devojčica iz OMŠ „Milenko Živković“ još i učenica Osnovne škole „Stevan Jakovljević“ u Paraćinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)