U SLAVU MUZIKE: Počelo "Zaječarsko muzičko proleće"

S. M. J.

19. 06. 2023. u 12:11

KONCERTOM flautiste Ljubiše Jovanovića i pijaniste Aleksandra Serdara, u zaječarskom pozorištu počelo je sinoć “Zaječarsko muzičko proleće” koje će trajati do 21. juna.

У СЛАВУ МУЗИКЕ: Почело Зајечарско музичко пролеће

Foto: Pozorište "Zoran Radmilović"

„Zaječarsko muzičko proleće“ otvorili su sjajnim koncertom virtuozi Ljubiša Jovanović (flauta) i Aleksandar Sedlar (klavir) delima Baha, Hendla, Čajkovskog, Skarlatija. Novu manifestaciju posvećenu klasičnoj muzici organizuje Narodno pozorište Timočke Krajine – Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ koje je pripremilo atraktivan program namenjen ljubiteljima klasike svih generacija.

-Nadamo se da će ova manifestacija prerasti u muzički festival, ukoliko dobije podršku osnivača, grada Zaječara, Ministarstva kulture i sponzora – rekao je na otvaranju „Zaječarskog muzičkog proleća“, Vladimir Đuričić, direktor Narodnog pozorišta Timočke Krajine – Centra za kulturu „Zoran Radmilović“.

Publika je uživala u nastupu muzičara bogate umetničke karijere koji se mogu pohvaliti koncertima na svim najznačajnijim muzičkim scenama sveta i nagradila ih je gromoglasnim aplauzom.

-Decenijama sam vezan za Zaječar i srećan sam što ovde počinje nešto lepo. Svaki nastup sa Sašom Serdarom doživljavam kao dar sa neba i zahvalan sam i direktoru zaječarskog teatra i svim prijateljima manifestacije što su mi omogućili dar sa neba – rekao je Ljubiša Jovanović.

“Zaječarsko muzičko proleće” nastavlja se već večeras nastupom Dua „Blu Sonos“, Milana Mitića (gitara) i Dušana Đorđevića (harmonika), koji je ove godine osvojio dve nagrade Svetskog kupa harmonike u Kini.

U utorak, 20. juna u podne nagrađeni učenici zaječarske Osnovne muzičke škole „Stevan Mokranjac“ prirediće  u Pozorišnom muzeju koncert “Deca za decu”, a od 20 sati na sceni zaječarskog pozorišta predstaviće se na klaviru Jelena Deljanin Aleksić i Dragana Đorđević, profesorke Akademije umetnosti u Nišu.

Na Svetski dan muzike, 21. jun Na Trgu oslobođenja od 18 časova nastupiće Gradsko pevačko društvo “Stevan Mokranjac” , učenici zaječarske muzičke škole i Kamerni hor “Lavirint”, čime će biti zakruženo prvo „Zaječarsko muzičko proleće“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)