POKRAJINSKA VLADA PREDLOŽILA REBALANS BUDŽETA VOJVODINE: Kasa punija za 8,1 milijardu dinara

Z. G.

07. 06. 2023. u 22:23

OVOGODIŠNjI budžet AP Vojvodine, na osnovu predloga rebalansa koji je danas usvojila Pokrajinska vlada, biće uvećan za 8,1 milijardu dinara čime će ukupni obim pokrajinske kase dostići iznos od 116,7 milijaradi dinara.

ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА ПРЕДЛОЖИЛА РЕБАЛАНС БУЏЕТА ВОЈВОДИНЕ: Каса пунија за 8,1 милијарду динара

Pres služba Pokrajinske vlade

Najveći deo tih dodatnih budžetskih sredstava, čak 90 procenata, biće utrošen za kapitalne investicije, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović na konferenciji za novinare.

- Očekujem da Skupština Vojvodine do kraja juna usvoji ovaj predlog i da se time stvore uslovi za značajan novi zamajac u investicionom ciklusu, za brojne projekte širom Vojvodine – istakao je Mirović.

On je naglasio da će tako ovogodišnji pokrajinski budžet biti čak 90 odsto veći u odnosu onaj 2016. godine, koji je kreirala prethodna pokrajinska administracija, kao i da su u tom periodu povećana kapitalna ulaganja u pokrajini za oko 30 milijardi dinara.

smo imali 12 milijardi dinara za kapitalni deo budžeta, koji je vezan za investicije i ima razvojni karakter, dok ćemo danas imati 41,2 milijarde dinara.

- To najbolje govori koliko je pokrajinski budžet snažan zamajac za ekonomski i ukupni razvoj Vojvodine.

Mirović je naveo da je predloženim rebalansom predviđeno ulaganje u ustanove obrazovanja od 1,7 milijardi dinara dok je za zdravstvo planiran ukupni iznos investicija od 1,6 milijardi dinara, od čega je 700 miliona planirano za opremanje bolnice „Kamenica 3“.

Biće takođe nastavljena značajna podrška pokrajine opštinama i gradovima u obnovi saobraćajne infrastrukture a deo budžetskog novca otići će i za realizovanje projekata zaštite kulturnog nasleđa kao i obnove sportskih objekata i objekata socijalne zaštite u Vojvodini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)